"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Новата песен на Даниел
Даниел Нюман

Роден съм в Бразилия, но родителите ми се преселили в Америка още докато съм бил бебе. Бях добро дете, но в гимназията нещата се промениха. Започнах да слушам пънк музика и това промени живота ми. Носех пънк дрехи и се шляех с приятели пънкари. Пиех и пушех марихуана заедно с тях и скоро станах част от тяхната среда.

Майка ми направо побесня, когато разбра с какво съм се захванал. Беше ме изпратила в добро училище, за да съм в добра среда, но ето че бях тръгнал по лош път. Макар че имаше много странни религиозни идеи, тя започна да ми говори, че Бог ме обича и че Исус е умрял за мене. Поради нейните молитви и насърчения, спрях да пия и да пуша.

Все още харесвах пънк музиката и това ме караше да общувам с хора, които ме вкарваха в неприятности. Майка ми се опита да ми покаже колко опасни са текстовете на пънк музиката, но аз не исках да я слушам.

Моите приятели пънкари не ми се подиграваха, когато отказвах да пия или да пуша. След време осъзнах, че няма никакво бъдеще в тази банда и затова започнах да се отдръпвам от тях. След като разбраха, че искам да ги изоставя, те ме предупредиха, че ако го направя, ще ме убият. Страхувах се, защото вече бяха убили друго момче, което ги беше предало.

Разказах на родителите си, че животът ми е в опасност. Майка ми препоръча да замина за Бразилия Бях прекарал няколко лета там и затова се съгласих. Записа ме в християнско училище, което бе намерила по интернет.

Пристигнах в адвентния пансион, който много ми допадна. Всички бяха приятелски настроени. А музиката, която слушах там, докосна сърцето ми. Когато хорът запя в събота, почувствах, че Бог ми говори чрез музиката. Знаех, че съм там, защото Бог ме е завел. Хареса ми и говорителя, който разказа как Бог го е избавил от ужасния му живот. В края на службата осъзнах, че искам да съм християнин. Започнах да изучавам Библията и да споделям наученото с майка ми.

Тя ме беше записала, за да спаси живота ми, но Бог използва това училище, за да спаси душата ми. Искам майка ми да повярва в Бога така, както аз вярвам. Някога харесвах пънк музиката, но Бог ми даде нова песен, която обичам да пея.


* Даниел Нюман е ученик в адвентната академия в Източна Бразилия.

Свързан урок >>