"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Живот с вяра


Хосе не ходел на църква, но обичал да чете Библията. Имал голямо желание да я изучава заедно със съпругата си. Откривал нови истини, които го вълнували, и други – които го озадачавали.

Веднъж Хосе се запознал с адвентен пастор, който го поканил на църква. Отишъл и там открил отговорите на много от своите въпроси. Научил истината за съботата и решил да помоли шефа си да му позволи да има свободна събота. Молил се за смелост да отправи молбата си. За голямо учудване шефът му се съгласил.

Случило се така, че, когато отишъл на църква, видял шефа си да влиза вътре и да застава прав до последния ред. Когато службата приключила, Хосе отишъл да го поздрави. Шефът му казал: “Един клиент иска да те види в офиса. Трябва да дойдеш веднага.”

“Но днес е моят почивен ден – възпротивил се Хоса. – Не желая да ходя на работа.” При тези думи шефът му се обърнал гневно и си излязъл. Като осъзнал, че може би не е обяснил много ясно въпроса за съботата, Хосе написал писмо, в което обяснил защо не работи в този ден. В понеделник дал писмото си на шефа, макар и да осъзнавал, че така може да загуби работата си.

Съпругата му разбрала за писмото и започнала да се тревожи, че религията му ще доведе семейството до бедност. Хосе обаче я уверил, че Бог ще промисли. Фирмата му дала свободна събота. В резултат на твърдата му вяра съпругата на Хосе започнала да ходи на църква.

Семейството поканило малка група в дома си и скоро групата се разраснала. Имали нужда от по-просторно помещение за богослужения. Веднъж Хосе видял някакъв имот, който би било идеалното място за нова църква. Малката група се молила Бог да им помогне да купят земята и на молитвите им било оговорено. Започнали да спестяват от средствата си, за да построят църква.

Когато областта била опустошена от ураган, групата започнала да се чуди дали мечтата им за църква някога ще се сбъдне. Тогава научили, че групата “Мараната” ще пристигне, за да възстанови цъкви и училища в Хондурас. Малката група помолила за помощ и “Мараната” построила църквата им.

Новата църква побира 150 души и вярващите работят дейно, за да я напълнят. Хосе обикаля от врата на врата, за да говори на хората за Христос. Провел е четири евангелизаторски събрания за една година. Сега групата им се състои от 60 души, като повече от тях са новоповярвали.

Църковните членове създават малки групи, за да помогнат на новите вярващи да водят хора при Христос. Следвайки Христовите методи, тази група е оказала голямо влияние върху своя град в Хондурас.

Свързан урок >>