"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Надежда или безнадеждност: Част ІІ
Шарлот Ишканиан

Сантош играел крикет с деца на третия етаж, когато внезапно загубил равновесие и паднал. “Господи, спаси ме”, извикал той, докато падал върху опънатите жици. В момента, в който паднал върху кабелите, трансформаторът избухнал и прекъснал електрозахранването. Жиците омекотили удара и той паднал на земята.

Направил опит да се изправи. Събрала се тълпа, която се чудила как е възможно момчето да падне от третия етаж, да закачи високоволтови жици, да се строполи на земята и върпеки това да оживее. “Как остана жив”, попитал човек от тълпата.

“Помолих се Господ да ме спаси” - отвърнал Сантош.

Пасторът се втурнал към момчето. Веднага го откарал в болницата, където му направили спешна операция заради счупения крак. Родителите му също останали край болничното легло.

Хора от семейството научили за падането и обвинили семейството за инцидента. Смятали, че това се е случило заради интереса им към християнството. Сантош обаче не се съгласявал. “Бог ме спаси от много по-страшни наранявания, защото се помолих”, отговорил той.

Родителите на Сантош били много притеснени заради нараняването и медицинските разходи, но той ги насърчавал да се доверят на Бога независимо какво говорят останалите от семейството. По време на двуседмичния си престой в болницата и в последвалия период на възстановяване Сантош споделял любовта си към Исус с всички, които го посещавали.

Скоро се възстановил. Той и родителите му предали живота си на Исус и изхвърлили всичките си идоли. Дядото и баба му, които някога били противници на християнството, сега ходят на църква заедно с Сантош и родителите му. Той ги насърчава да вярват в Исус.

Сантош е много интелигентно момче, което с радост преподава от Библията на своите роднини. Една леля вече се е кръстила, макар че трябва тайно да ходи на църква заради невярващия си съпруг. Няколко други родственици също изучават Библията.


* На снимката - Сантош. Шарлот Ишканиан е редактор на сп. “Мишън” и “Инсайд стори”.

Свързан урок >>