"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бог ме спаси два пъти
Кизито Кякалуга

Преди още да науча за Бога, Той ме познаваше и ме спасяваше. Учех в държавен пансион в Уганда. В края на годината се приготвях за изпитите, но се разболях. Сестрата ме вкара в една резервна стая, за да си почивам и аз заспах.

Докато спях, оставената от сестрата свещ паднала и направила пожар. Събудих се от миризмата на пушека, но бях прекалено слаб, за да мога да се изправя. Тогава някой се втурна в горящата стая и ме измъкна. Всичко вътре бе изгоряло, но аз се спасих.

Все още бях болен, докато вземах изпитите. Успях обаче да премина в по-горен клас. След време получих писмо от гимназията в Бугема, която ми предлагаше стипендия. Бях изключително щастлив, тъй като родителите ми не можеха да си позволят да ме изпратят да уча.

Когато пристигнах в Бугема, открих, че училището се ръководи от адвентната църква. Учениците ходеха на богослужения в събота, а неделя бе работен ден за тях. Всяка сутрин се молехме и имахме библейски уроци през деня. Това ми идваше в повече. Искаше ми се да се върна у дома, но реших да издържа до край. Скоро разбрах, че все пак тази програма не е чак толкова лоша. Учителите ми помогнаха да разбера какво означава Библията и само за седмица учех повече, отколкото бях научил за цяла година в родната ми църква.

По време на молитвената седмица предадох живота си на Исус. Бях ходил на църква от съвсем малък, но никой не ме бе канил да приема Исус за свой Господ. Кръстих се след година, без да казвам на родителите си, защото се страхувах, че ще ме изгонят.

Когато все пак се реших да им кажа, те не се разгневиха, а само показаха разочарованието си. Баща ми ме заплаши, че ще спре малката издръжка, която ми праща, за да си купувам сапун и други необходими неща. Майка ми обаче направи така, че все пак тази помощ продължи да пристига. Тя слушаше това, което й разказвах. Поканих я заедно с по-малката ми сестра да отиде на църква с мен. Надявам се, че един ден сестра ми ще може да учи в Бугема и да открие това, което аз вече бях намерил – истинска връзка с Исус.


* Кизито Кякулага е студент в университета Бугема в Уганда.

Свързан урок >>