"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Пътуване с вяра
Кармело Гонзалес

Като член на друга деноминация много обичах да ходя на църква и на неделно училище. Преподавах на юношите, а съпругата ми Дорис водеше детската група. Бяхме щастливо християнско семейство. Обичах Бога и исках за Му служа. След време започвах да изпитвам съмнения. Чудех се дали вярата ми наистина се основава на Библията.

Докато размишлявах за това, в което вярвам, откривах все повече, че ученията ни се разминават с Библията. Поговорих с пастора по някои въпроси, но не останах доволен от отговорите му.

След седмица сестра ми се обади, за да ми съобщи, че е посещавала религиозен семинар и е останала удивена от начина на проповядване. Заинтересувах се и я помолих да ми изпрати касети със запис от семинара. След като ги получих, изслушах темите с вълнение. Говорителят разказваше за статуята от съня на цар Навуходоносор и за нейното значение. Всичко това обаче ми се струваше доста странно. Отбелязах си библейските текстове, за да мога да ги проуча по-късно. Започнах да търся други библейски стихове, които да говорят по този въпрос, и накрая просто не можех да повярвам на очите си. Всеки библейски текст доказваше думите на говорителя.

Обадих се на сестра ми и я помолих да ми изпрати още касети. Скоро получих кутия с 30 теми. Докато ги слушах, започнах да се чудя. Дали пък тези теми не са Божия отговор на молитвата ми за намиране на истината. Знаех, че говорителят е адвентист, но не познавах друг от неговата вяра.

Обадих се по телефона на служба “Справки” и попитах за телефона на адвентната църква в моя район. Обадих се в църквата и оставих съобщение.

На следващия ден млад пастор ми се обади и ме покани на молитвено събрание в сряда в близката църква. Отидох там и веднага почувствах, че църковните членове ме приемат и ме карат да се чувствам удобно.

Пасторът ми се обади отново, за да ми съобщи за адвентна църква, която бе още по-близо до дома ми. Малката група ме прие изключително радушно. Заедно със семейството си започнах да посещавам тази малка адвентна църква. Бързо се сприятелихме с хората и решихме, че Бог ни е довел в тази църква.

Християнин съм от много години, но сега съм най-щастливият християнин, тъй като съм намерил Божията истина в едно изпълнено с любов ново семейство.


* Кармело Гонзалес и семейството му живеят в Понс, Пуерто Рико.

Свързан урок >>