"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Повече от чужд език
Сунг Е Ким

Когато дъщерите ми Тин и Кей бяха в началното училище, започнах да търся английска езикова школа, за да взимат допълнителни уроци. Избрах Адвентния институт по английски език, тъй като имаше славата на училище с високи образователни стандарти.

След като видях колко добре се справят децата с английския, реших да ги запиша в адвентното училище, което имаше още по-добра репутация. Момичетата се чувстваха много добре в новото си училище, където учителите насърчаваха мисленето, а не просто ученето наизуст, както е в повечето учебни заведения.

Тина и Кей изучаваха религия в новото си училище и често ми задаваха въпроси за Бога. "Защо не ходим на църква?", попита веднъж Кей. Започнах да се оправдавам, но знаех, че работата ми изисква да правя неща, които противоречаха на християнството. Въпросите на Тина за Бога обаче бяха още по-прями и обезпокоителни. Накрая казах на момичетата, че ако искат да ходят на църква, могат да го правят.

Тина и Кей започнаха да посещават адвентната църква. Записаха се за библейски уроци при пастора. Той ни посети и ни покани всички да ходим на библейските часове. Отидох само два пъти, но момичетата продължиха да учат. Съпругът ми често ходеше на училищни празници и разни мероприятия, когато момичетата го канеха, но аз оставах непреклонна.

Случи се така, че се нараних сериозно по време на изкачване и спрях да ходя на работа. След като имах толкова много време, реших да се запиша на курс по английски в адвентното училище. Започнах да посещавам училището, включително и библейските часове в събота. Отначало съпругът ми не искаше да ходи на църква, но постепенно цялото семейство започна да ходи на богослужения и на библейски уроци. Изпитвах голяма радост, когато виждах каква промяна носи Христос в дома ни. Сега растем заедно във вярата и използваме Библията като нашия единствен стандарт на вяра.

След като завърши адвентното начално училище, Тина се записа в държавно училище. Налага се да посещава занятия и в събота и това се отразява на вярата й. Когато видяхме с какви трудности се сблъсква Тина, решихме Кей да учи единствено в адвентни училища, където ще може да израства в Христос.

Все още уча английски в адвентното училище и с радост каня моите приятели да идват с мен на уроци и на богослужение.


* Сунг Е Ким и семейството й живеят в Сеул, Южна Корея.

Свързан урок >>