"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Загубата на съпруг
Джост Каликсто

Олга и съпругът й били неразделни. Когато се разболял от бъбречна болест, Олга започнала да се грижи за него. Страдал цели десет години, след което останал неподвижен на легло. Двамата обаче останали изключително близки. Когато починал през 2003 г., Олга била съкрушена.

Приятелите и роднините я обградили с грижи в дните след смъртта на съпруга й. Когато обаче останала сама, Олга изпаднала в дълбока депресия. Не могла да намери изход от самотата. Когато отчаянието се засилило, започнала да мисли как да сложи край на страданията си.

Събрала всички лекарства на съпруга си и ги изсипала в чаша. Колко лесно било да сложи край на мъките си.

Внезапно Олга си спомнила за Нелсън и Мария, семейството, което й помагало толкова много по време на болестта на съпруга й. Не можела да ги изхвърли от мислите си. Поставила чашата на масата и се обадила по телефона.

Когато Нелсън отговорил, Олга изляла пред него сърцето си. Разказала му, че иска да умре. Но преди да умре, искала да отиде на църква. Нелсън чул отчаяната й изповед и казал: “Не слагай край на живота си, Олга. Нека днес да отидем на църква. Имаме богослужение и бих желал да дойдеш с нас.”

Олга се съгласила. Нелсън и Мария завели Олга в адвентната църква. Докато слушала говорителя, почувствала тежкия товар на страданието и болкатат да се вдига и в сърцето й да навлиза мир. Влязла изпълнена с отчаяние, а излязла от църквата изпълнена с надежда.

Нелсън и Мария се сприятелили с Олга, помогнали й да се справи с финансовите си задължения и започнали да й купуват храна, докато чековете от застраховката на съпруга й започнали да пристигат. Канили я на богослужение. Олга с радост се съгласявала. Не пропускала нито едно богослужение в събота сутринта, в неделя и в сряда вечерта.

В най-мрачния си час Олга се срещнала със Спасителя благодарение на искрени приятели. Тя се кръстила и сега споделя как Божията любов спасила живота й и възстановила надеждата в нея.

Свързан урок >>