"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

"Покажи ми как"
Джер Уолак

“Бях объркан – признава Мат Кастнър. – Чувствах Божието призвание да бъда проповедник, но се чудех как Бог може да ме използва. След като прекарах седмица в лагер за слепи, разбрах какво трябва да правя.”

Мат бил роден сляп – както физически, така и духовно. “Бях затънал в греха – признава той. – След това Исус взе сърцето ми. Сега нямаше да съм жив, ако Исус не ме бе сграбчил със своята любов.”

Мат отишъл за седмица в група за млади хора в Националния зимен лагер за слепи в Колорадо. Цяла седмица слепите се радвали на каране на ски, возене със снегоходи, баскетбол, каране на кънки и други спортове, обикновено запазени за хората със зрение. Цялата седмица била изпълнена със смях и истинско веселие.

Една вечер след храна Мат сподели своето свидетелство с мен. След това добави: “Най-голямото ми желание е да отправя публична покана към всички в лагера да предадат сърцата си на Исус.”

Служех като капелан в лагера и поканих Мат да направи това, което желае, в петъчната вечер. Той отговори с “Алилуя, Бог отговори на молитвите ми.”

Дни наред Мат се молеше, за да знае какво да каже. Аз също се молех, после и двамата заедно се помолихме. В петъчната вечер аз разказах истории и опитности и прочетох библейски текстове. След това поканих Мат да застане до мен. Хванах го за ръка, за да го насоча, а Бог пое сърцето му, за да ръководи изказването му. Мат започна да говори и от сърцето му се изляха чудни слова. След това той отправи поканата: “Някои от вас никога не са предавали сърцето си на Исус. Сега е моментът. Някои от вас, също като мен, вече са се предали на Христос, но отново са се заплитали в греха. Исус ме зове тази вечер. Аз отново му предавам сърцето си. Ще се присъедините ли към мен?”

Тишината бе нарушена от звука на отместващи се столове, след което един след други младежите се изправяха на крака. Всички се изправиха, персоналът също стана на крака.

Мат се помоли, след това се помолих и аз. До ранни зори Мат се молеше и споделяше любовта си към Исус с различни хора. Тази нощ Бог потвърди призоваването на Мат за служене.

След време Мат ми каза: “Аз се молих – Господи, това е Твое дело, не ме изоставяй! Действай, Господи, действай в сърцата на моите приятели. Бог отговори на молитвата ми. Той ме използва за Своя слава! Бог потвърди призива Си да му служа. Аз трябва да стана проповедник.”


* Джер Уолак е директор на центъра за служене към Северноамериканската дивизия. Центърът има за задача да подпомага израстването на стабилни църковни общности. Авторът живее в град Колумбия, щата Мериленд.

Свързан урок >>