"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Хвърляне на жребий определя истината
Станли Самюел

Джони е зидар в Южна Индия. Повечето от парите, които изкарвал, били прахосвани за алкохол. Жена му имала крава и продавала млякото, за да изхранва семейството, което страдало финансово и емоционално от разточителството на Джони. Дори колегите му се безпокоели за него.

Докато търсело подходящо лечение за дъщеря си, която имала сериозен здравословен проблем, семейството се запознало с Бога. Започнали да четат Библията и да слушат християнски радиопрограми.

Джони забелязал, че говорителите си противоречали един на друг. Слушал внимателно вестите и сравнявал с библейските текстове, за да провери всяко изказване. Въпреки това не можел да определи кой говори истината. Затова решили да хвърлят жребий, както били направили апостолите от книгата “Деяния”. Постили и се молили, след което написали имената на радиопрограмите на листчета хартия.

Джони взел всички листчета в ръка, а майка му изтеглила едно от тях. Прочели името на програмата – “Гласът на пророчеството”. От този момент нататък започнали да слушат само тази програма. След време научили, че това предаване се финансира от адвентистите.

След известно време група адвентни пастори и миряни посетили селото на Джони и поканили много хора да посещават библейския курс. Когато посетили дома на Джони, групата се представила като сътрудници на “Гласът на пророчеството” и поканили семейството да посещава библейския курс. Джони бил силно изненадан и им разказал как Бог му е разкривал истината чрез тази радиопрограма. Съпругата му започнала да посещава богослуженията и помолила църковните членове да се молят за здравето й. След като била излекувана, Джони също тръгнал на библейско училище. Заедно приели библейските истини, които били научили, и шест месеца по-късно се кръстили.

Джийва, дъщерята на Джони, искала да спазва съботата, но по това време работела по шест дена в седмицата. Няколко седмици поред успяла да отсъства от работа, но когато обяснила защо не ходи на работа в събота, шефът й я уволнил. Макар и да била смутена от загубата на работата си, Джийва изпитала радост, че може да се покланя на Бога в святия Му ден. Цялото семейството прославило Бога за това, че Джийва останала твърда, и започнало да се моли Бог да ги благослови.

Колегите на Джони забелязали, че той спрял да пие. Той от своя страна ги поканил на библейския курс. Сега Джони и цялото му семейство излъчват Божията любов и се радват, че могат да споделят спасителната вест с хората, с които се срещат.

Свързан урок >>