"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Евангелизация край леглото
Наташа Юнак

Това бе един обикновен ден - такъв, какъвто рядко помним, докато не се случи нещо необикновено. Една съботна вечер, когато се приготвях да изкъпя моето двумесечно бебе Флорин, внезапно забелязах подутина върху тялото му. Повикахме лекар и той ни посъветва да го заведем до районната болница в Тула, намираща се на осем часа път с влак.

"Защо, Господи?", молех се аз отново и отново, докато пътувахме към болницата и очаквахме с нетърпение лекарския преглед.

Докторът ни каза, че състоянието на сина ни не е сериозно, но ще бъде необходима операция. Насрочиха я за след два дена. Той настоя да остана в болницата с детето и да попълня необходимите документи, а съпругът ми да се върне у дома.

Приеха ме в отделението, където други майки очакваха децата им да бъдат оперирани. Разопаковах багажа си и поставих Библията върху шкафчето до леглото. Една жена забеляза Библията и започна да задава въпроси. Забелязах, че и другите майки слушаха. Говорехме около два часа за Бога, за Библията и за живота. Тогава тя помоли за християнски книги за четене. Когато другите жени чуха молбата й, също помолиха за книги. "Донеси ни и детски книги", поръчаха те.

На следващия ден съпругът ми донесе кашон с книги, които жените жадно грабнаха. Децата в отделението останаха необичайно тихи, докато майките им четяха. Внезапно разбрах каква е Божията цел за неочакваната операция и кризата се превърна в благословение. Всяка жена в отделението имаше нужда от увереност в Божията любов, а чрез нас Бог им даде тази увереност.

След това поканих децата да дойдат при мен, за да попеем. Научих ги на песни за Исус. Майките се присъединиха към нас, докато пеехме. Мрачното болнично отделение се изпълни с радостни песни. Сестрите чуха, че се пее и дойдоха да видят какво става. Лекари и сестри от други отделения също се спираха при нас. Някои ни искаха книги.

Операцията на сина ми бе успешна и скоро се прибрахме у дома. Не знам колко човешки живота са били променени в резултат на тази болнична евангелизация, но съм щастлива, че Бог ни използва по удивителен и неочакван начин.

Свързан урок >>