"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Една малка църква
Хуан Чокиан

По назъбеното крайбрежие на Чили има изолирани селца, наречени калетас. Те са прекалено малки, за да бъдат наречени села и са съвсем изолирани. Някои от тях се състоят само от едно семейство, което се прехранва с риболов или отглежда няколко глави добитък. Едно от тези селца е Калета Милагрос. То се състои от четири семейства. Ако не се използва лодка, до най-близкото селище се стига след 14 часа ходене.

Хуан Чокиан и негов приятел са особено загрижени за хората по чилийското крайбрежие, които никога не са чули за тройната ангелска вест. Те обикаляли из тези селца и търсели хора, които биха желали да служат библейската истина. Когато пристигнали в Калета Милагрос, разбрали, че на хората им е писнало от странници.

Хуан и приятелят му потропали на всяка врата поотделно, но били отпратени. Тогава намерили човек, който пожелал да ги покани. Двамата младежи дали на едно семейство екземпляр от “Вяра в Исус” и библейски кореспондентен курс и обещали да ги посетят отново.

В една от следващите къщи намери сама жена, която обаче им казала, че съпругът й ще бъде изключено ядосан, ако ги пусне вътре. Хуан говорил любезно с жената и сърцето й се отпуснало. Тя пуснала двамата непознати в дома си.

Тримата разговаряли и изучавали Библията около половин час, когато съпругът се върнал. Той бил ядосан да види двама непознати в дома си и заплашил, че ще ги изхвърли. Но Хуан поговорил съвсем внимателно с мъжа и той се успокоил до толкова, че започнал да слуша. Четиримата разговаряли за Бога и за Библията почти шест часа. Когато Хуан и приятелят му си тръгнали съпругът им се извинил за гнева си и заявил, че е имал погрешно впечатление за адвентистите. Смятал, че след като адвентистите не танцуват в Духа или не говорят езици, това означава, че не приемат Святия Дух.

Преди Хуан и приятелят му да си тръгнат в 2 ч. след полунощ, цялото семейство приело библейските истини и помолило за кръщение. Човекът, който бил толкова ядосан да завари адвентисти в дома, започнал да разказва на своите съседи какво е научил. След време още две семейства се присъединили към първото семейство в библейските уроци. Сега ако посетите Калета Милагрос, ще видите, че всичките му жители са адвентисти. Семействата провеждат богослужения в домовете си. Тъй като нямат пастор, семействата се редуват във водене на богослуженията. Те нямаше да чуят за Божия закон, ако не бяха двамата усърдни миряни, които са пожелали да направят толкова много за хора, които не познават.

Свързан урок >>