"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Две отговорени молитви
Дороти Итън Уотс

Джагая работел на гара в Източна Индия. Веднъж вятърът донесъл към него разпилени листа хартия. Един от листовете паднал близо до него. Той го вдигнал и го прочел. Разказвало се за Исус, който нахранил 5000 души с пет хляба и две рибки. Това е наистина удивително, казал си Джагая. Този Исус сигурно е някой велик бог. Бих искал да науча нещо повече за него.

Джагая помолил протестантски пастор в селото да му разкаже повече за Исус. Скоро Джагая започнал да посещава църква и да чете Библията. Винаги се молел Исус да го научи на много повече неща. Един ден непознат човек дошъл в селото.

Докато вървял към селото, Пол Реди се молел: "Господи, заведи ме при някой, който копнее да научи много повече за Теб." Когато тръгнал по улицата, забелязал възрастен човек да чете Библия. "Здравей, братко - поздравил Пол. - Виждам, че четеш Божието слово. Аз също съм християнин." Двамата поговорили и след това Пол попитал: "Искаш ли да научиш нещо повече за библейската събота?"

"Да - отговорил Джагая. - Чета Библията, но не знам нищо за съботата. Ще ми обясниш ли?" Пол Реди отворил Библията и започнал интензивния седемдневен курс. Заедно изучили много от библейските учения. Джагая постоянно възкликвал: "Това е прекрасно! Никога преди не бях го чувал!" В края на библейския курс Джагая помолил Пол Реди да го кръсти отново, което да символизира приемането на новите библейски истини.

"Ще ти доведа пастор, който да те кръсти", обещал Пол. Минали обаче няколко седмици, преди Пол да успее да се върне с пастор. Междувременно Джагая изпълнявал това, което бил научил от Пол Реди и Библията.

Джагая е на 80 години, но ходи по улиците на селото и споделя новата си вяра с хората. Той изучава Библията с 20 души. Те са готови да се кръстят в адвентната църква.

Работата в щата Ориса в Източна Индия се развива лавинообразно. През 1997 г. след 70 години на мисионерска работа адвентистите имат 102 църкви с 3100 вярващи. Днес вече има повече от 350 църкви и над 30 000 вярващи. Молете се Бог да помогне за построяването на 300 църкви в Ориса. Молете се новите членове да останат верни на Бога въпреки големите трудности.

Свързан урок >>