"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Изложен на дяволския гняв
Асав Кумар Валуру

Асав е преподавател в адвентно училище в Индия. Той бил християнин, но намирал адвентистите за малко странни хора. Не пушат, не пият и не ходят на забави. След време обаче разбрал, че адвентистите проповядват истината и помолил хора от близкото училище да проведат евангелизационни събрания в селото му.

Поканил съседите си и предложил парче земя, където да се проведат събранията. По време на тези събрания Асав, съпругата му, родителите и още 15 души застанали на страната на истината. Построили за молитвен дом навес с покрив от слама върху земята, която Асав дал като дарение.

Съпругата на Асав имала малък магазин за плодове и зеленчуци пред дома им. Една нощ плъхове бутнали керосиновия фенер и пожарът изгорил дома на Асав и съседната къща, която принадлежала на тъста му. Семействата се спасили от пожара, но загубили всичките си притежания.

Асав взел назаем 10 000 рупии (около 225 долара), за да построи отново дома си и магазина и да купи нова стока. Десет дни по-късно един съсед се залял с бензин и се запалил, за да се самоубие. В последвалия пожар изгорели 30 къщи, включително дома на Асав, магазина и молитвения навес. Асав отново останал без дом.

АДРА го снабдила с дрехи, чинии и одеяла, а властите му предложили заем и материали за нов строеж. Асав и тъст му построили циментови къщи, които не биха могли да изгорят. Той поканил вярващите на богослужение в дома си. Обикновено Асав проповядвал, но учители от адвентното училище също помагали.

Някои селяни казали, че всички беди му се случили, защото изоставил неделната църква и отклонил нейни членове, които се присъединили към адвентната църква. Асав не отговорил на обвиненията. Замълчал и си казал, че Бог ще се погрижи.

Малко след втория пожар Асав бил помолен да преподава и проповядва редовно в адвентното училище. С увеличената си заплата той започнал да връща част от заемите, които взел за строежите.

Асав основал клон на съботното училище в съседно село. Той учи хората на библейски истории, проповядва им и се моли за тях. В отговор на това около 20 души се събират на богослужение всяка събота. "Бог е добър към мене", казва Асав и се усмихва.

Свързан урок >>