"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Писма до богатите и известните
От Ребека Руис Лагуардия

Испанска домакиня прочела вест, която я подбудила да 35-годишна кампания за провъзгласяване на идването на Исус пред испанското кралство семейство, актьори, певци и дори покойния кубински ръководител Фидел Кастро.

Мисионската инициатива се зародила, когато тази домакиня, моята майка, Пилар Лагуардия, прочела следните думи: „Хората от света на предприемачеството, заемащите високи позиции, притежаващите способността да изобретяват и правят научни открития, гениалните, учителите на евангелието, чиито умове все още не са били насочени към специалните истини за това време – всички те трябва да са първите, които да чуят призива. Поканата трябва да бъде отправена към тях“ (Елън Г. Уайт, „Притчи Христови“, стр. 230 (англ).

След като прочела това изявление, майка ми се зачудила как е възможно една обикновена домакиня да стигне до тези хора. Веднага създала план. Щяла да слуша интервюта с известни личности по радиото и телевизията и да ги чете във вестници и списания. Щяла да търси какъвто и да е намек, че се интересуват от духовните въпроси, след което да ги води към Бога. Веднага след като чуела изрази като „бих искал да имам вяра“ или „аз съм агностик“, или „чувствам празнота в себе си“, тя изпращала писмо.

Майка ми спряла да брои писмата, които била изпратила до испаноговорящи президенти, министри, епископи, свещеници, актьори, певци, писатели, журналисти и затворници. Освен до Фидел Кастро, тя писала до испанския крал Фелипе VI и кралица Летисия, италинския тенор Ал Бано Кариси и писателите Пауло Коелю. Не й било трудно да намира пощенските адреси още преди времето на интернета. Понякога вестникарските статии давали определени насоки. При други случаи се обаждала на телевизионни станции и затвори.

Мнозина отговорили. Кметът на Мадрид написал: „Чета поредицата от „Конфликтът на вековете“ и в момента съм на главата „Пробуждане на Испания“ във „Великата борба“. Много ми е интересно и ще продължа да чета.“

Епископ благодарил за „Пътят към Христос“ и „Конфликтът на вековете“ и написал: „Нека Божествената милост да направи това, което е необходимо, за да ни даде светлина.“

Друг епископ отговорил: „Искам да изучавам Библията по по-добър начин и да служа на Бога по-добре. Може би трябва да коригирам някои от тълкуванията си на Библията.“

Изабел, лекарка, която се отказала от кариерата си, за да влезе в манастир като монахиня, поддържала връзка с майка ми по телефона и с писма в продължение на месеци. В първото си писмо написала: „Можете да ми изпращате всякаква библейска литература, каквато пожелаете.“ Майка ми го направила и така семенцето било посято. Резултатът е в Божиите ръце.

„Важното е да се засяват семена – твърди майка ми. – Господ казва: „Хвърли хляба си по водата, защото след много дни ще го намериш!“ (Еклесиаст 11:1).

Присъединете се към Църквата на адвентистите от седмия ден в масовото разпространяване на „Великата борба“ през 2023 и 2024 г. Посетете сайта greatcontroversyproject.com за повече информация или се обърнете към своя пастор.

Свързан урок >>