"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Твърда във вярата гимнастичка в Италия
От Андрю Макчесни

Седемгодишната Сара обичала гимнастиката. Не било никак лесно, но тя била мого добра. Особено много обичала да прави циганско колело. Можела да ги прави едно след друго.

Имало нещо, което Сара обичала повече от гимнастиката. Тя обичала Бога.

Не била никак изкушена да пропусне богослужението, когато треньорът обявил, че в нейния роден град Йези в Италия ще се проведе голямо състезания в събота. Състезанието се провеждало само веднъж годишно и децата трябвало да покажат на какво са способни пред своите родители и семейства.

Сара се натъжила, когато треньорът съобщил, че състезанието е насрочено за събота.

Вкъщи майка й забелязала, че е унила.

„Бог може да разреши всеки проблем“, казала тя. Предложила на Сара да постави проблема си пред Бога.

Същата вечер Сара се помолила: „Мили Господи, много съм тъжна, защото ще пропусна състезанието, но да бъде Твоята воля.“

Тя ходела на тренировки с другите деца всеки вторник и четвъртък. Треньорът бил съобщил датата на състезанието по време на тренировката във вторник.

Сара се молила вторник вечер и сряда вечер. По време на тренировката в четвъртък, треньорът внезапно съобщил, че датата се променя.

„Състезанието трябваше да се отложи с един ден и да бъде в неделя поради някои организационни проблем“, заявил той.

Сара не можела да повярва на ушите си. Била във възторг! Когато развълнувано съобщила новината на майка си, майката се усмихнала.

„Трябва винаги да се уповаваш на Бога!“, казала тя.

И Сара го прави. Това била първата й опитност в молитвата, която силно укрепила вярата й в Бога. Една събота разказала на църквата какво се случило. Църковен член приготвил специална проповед за молитвата и поканил Сара пред всички да разкаже своята история.

„Винаги се моля, когато трябва да разреша някакъв проблем“, разказа Сара, която сега е на 19 години, пред „Адвентна мисия“.

Свързан урок >>