"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Изплашена в Русия, Част 1
От Андрю Макчесни

Необичайни неща започнали да се случват в дома, след като 16-годишната Алмира се записала в курсове за свръхестествени прояви в руската република Башкортостан.

Годината е 1992. Съветският съюз се разпаднал предишната година и общественият интерес е насочен към забраняваната някога религия. Две рускини от Москва дошли в училището на Алмира в град Сибай и предложили извънучебни часове по екстрасенски прояви.

Родителите на Алмира й забранили да посещава тези часове.

Руските учителки обаче обещавали да разкрият удивителни тайни, включително и как се лекуват болести. Майката страдала от главоболие от известно време и Алмира искала да й помогне, затова започнала тайно да посещава занятията. Учели я, че е заобиколена от невидими добри и лоши сили и стига да ги овладее, ще може да върши чудеса.

Когато оставала сама вкъщи, опитвала да прилага на практика наученото. Говорела на невидимите сили в дома си и им казвала, че иска да ги контролира.

Една нощ, когато угасила светлината и си легнала, усетила присъствие в стаята.

След известно време присъствието се проявило и през деня, когато била сама. Понякога забелязвала сянка да минава покрай прозореца.

Не се страхувала. Мислела си, че е достатъчно силна и скоро ще контролира невидимата сила.

Постепенно осъзнала, че силата е по-мощна от нея. Не можела да я контролира.

Силно изплашена, престанала да гаси лампите, когато си лягала. Страхувала се да заспи. Когато най-накрая заспивала, сънувала ужасни кошмари.

В отчаянието си Алмира помолила майка си да спи при нея. Само след няколко дни майката отказала. Заявила, че сънува кошмари.

През следващите шест месеца животът на Алмира се променил. Получавала лоши оценки и постоянно се карала с учители, приятели и дори с родителите си. Била ужасена. Не знаела къде да потърси помощ.

Свързан урок >>