"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Велосипедът и Библията, Част 1
От М.Б., разказано пред Кати Лихтенуолтър

Иска ми се можете да се запознаете с Хюсеин, охранителя на сградата, където двамата със съпругата ми живеем като мисионери в Близкия Изток. Още от деня, когато го срещнахме за първи път, видяхме, че спазва наредбите на своята религия много внимателно и е много искрен. Харесвах го. Хюсеин посещаваше дома ни често и също ни покани в неговия. Често разговаряхме за обикновените неща от живота и дори понякога говорехме на духовни теми. По наша инициатива той се присъедини към нас в молитва.

След като станахме приятели с Божията благодат, решихме да предприемем още една стъпка. Започнахме да се молим да разберем кой е най-подходящият момент да му дадем Библия.

Веднъж забелязах, че Хюсеин е ядосан. Набързо ни обясни, че велосипедът, който е единственото му превозно средство до работното му място, е откраднат. Чудеше се как да намери велосипед назаем. В същия ден започнах да се моля за велосипед за приятеля ми. Изминаха няколко месеца и ние неочаквано получихме 40 долара като подарък. Бях озадачен. Като че ли Бог ни беше изпратил парите директно от небето. След като се помолих, в съзнанието ми се оформи ясната мисъл: „Покажи Исус на приятеля си. Купи велосипед на Хюсеин.“ Оставих настрана 40-те долара и започнах да прибавям към сумата.

Икономическото състояние на държавата се влошаваше с всеки изминал ден и колкото и пари да спестявах, те не достигаха да купя велосипед. Продължих да се моля и да спестявам. Посетих и много магазини за велосипеди втора употреба. Започнах да си мисля, че няма да е лошо да дам на Хюсеин велосипед за рождения му ден.

Когато настъпи рожденият му ден, съпругата ми направи торта, приготвихме специално ястие и го поканихме за вечеря в 17:30 ч. Тъй като бяхме сигурни, че Бог може да отговори с чудо, тръгнах да търся велосипеда, за който се бяхме молили толкова дълго. В 17:00 ч. се върнах вкъщи силно обезсърчен. Съпругата ми напомни, че Бог знае колко много искаме да помогнем и колко сме се молили. „Той има грижа за всяка ситуация“, каза тя.

Вечерята бе голяма изненада. Хюсеин бе възхитен. Каза ни какво благословение за него е да ни познава. Вечеряхме заедно, дадохме му тортата и се помолихме специално за него. Нямахме обаче велосипед, нямахме подарък.

На следващия ден все още търсейки велосипед втора употреба, внезапно видях онлайн обява, публикувана само преди 10 минути, в която се съобщаваше, че един руснах е пуснал велосипед за продажба. Не можех да повярвам на цената, снимката и състоянието на велосипеда. Веднага се обадих на собственика и дори смело попитах за отстъпка. Сделката бе сключена. Докато вкарвах велосипеда в колата си, знаех, че Бог е отговорил на молитвите ни. Той струваше точно толкова колкото бях спестил през многото месеци.

Свързан урок >>