"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Подарък от един начинаещ художник
От Сачико Обара

Четиринадесетгодишният ми син Ейчиро имаше специален план за лятната си ваканция в Япония. Той обичаше да рисува и бе решил да спести пари, за да си купи професионален таблет и софтуер, които да използва за своето изкуство.

Ейчиро направи проучвания в интернет и откри кой таблет би бил най-подходящ за него. Дори отиде заедно с баща си в магазина, за да го види лично. В същото време започна да търси начини да спечели средства и дори ме молеше да му давам пари, за да изпълнява някои задачи в домакинството.

След известно време спеси 55 000 японски йени (около 500 долара) и си поръча таблета онлайн. „Скоро ще пристигне!“, каза той развълнувано. На всеки три часа проверяваше статуса на доставката.

След няколко дни пакетът пристигна. Ейчиро внимателно го отвори, провери функциите на таблета и започна да рисува. През следващите три дни стана почти професионален художник, който не излиза от ателието си.

Веднъж излезе от стаята си и съобщи нещо изумително. „Смятам да подаря таблета“, каза той. Бе видял видео, създадено от адвентната църква в Япония, във връзка с проект да се създаде книга с илюстрации по „Великата борба“ на Елън Уайт. В това видео забелязал, че младата художничка адвентистка започва да работи по проекта със стар таблет.

„Ако я убедя да използва моя таблет, това би й помогнало да свърши по-добра работа – заяви Ейчиро. – Моля се Бог да ми открие дали това е по Неговата воля.“

По негово настояване аз се обадих на човека, който отговаряше за проекта, а той ме свърза с младата художничка. Оказа се, че тя има нужда от точно такъв таблет. Когато обаче разбра, че Ейчиро се е трудил много, за да го купи, тя се поколеба. Казах й, че синът ми е взел решението в резултат на много молитви. „Ще приема таблета“, отговори тя с благодарност.

Вярвам, че Святият Дух докосна сърцето на сина ми по мощен начин. Преди да го купи, мислеше единствено за спечелването на пари. Когато Святият Дух заработи, погледът му се насочи от личното „аз“ към Бога и Неговото мисионско дело. Радвам се, че синът ми чу Божия призив и успя да допринесе с нещо за делото Му. Нека всички се стремим да се подчиняваме на Бога толкова искрено, когато ни призове да изпълним мисията за провъзгласяване на вестта за скорошното идване на Исус.

Свързан урок >>