"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Освободен от веригите
От Андрю Макчесни

Писъците пронизвали тишината в село в Лаос.

Адвентен пастор, който бил там на посещение заедно с малка група от църковни служители, се запътил по посока на виковете, за да разбере какво се случва. Видял 16-годишно момче приковано с вериги към дървения под на семейния дом. „Какво му е на момчето? – попитал той родителите. – Защо е във вериги?“

Родителите го погледнали тъжно. „Синът ни Аер е болен от много години – казал бащата. – Държи се нормално няколко часа и после си губи разсъдъка. Това се случва по няколко пъти на ден“

Те били похарчили всичките си пари в опит да намерят някакво лечение. Състоянието на момчето се влошавало, докато накрая неохотно решили да го държат във вериги, за да му попречат да наранява себе си и околните. Бил вързан на дървения под през последните шест месеца.

Пасторът поговорил с Аер и родителите му и им разказал за спасителната любов на Исус. „Ако Исус желае, може да излекува Аер“, заявил той.

Поискал разрешение да се моли за момчето и родителите с радост се съгласили. На лицата им се появила надежда, че синът им може да бъде изцелен.

След няколко дни пасторът и екипът му отново посетили Аер и се помолили за него. Поканили семейството на богослужение в най-близката адвентна църква в съседно село.

Следващата събота родителите пристигнали в църквата с Аер, като ръцете му били във вериги. Всеки църковен член поотделно се помолил за него, след което пасторът поканил бащата също да се помоли за сина си. От този ден момчето било излекувано. Върнал се към нормалното си състояние и никога повече не се наложило да го оковават.

Съседите останали удивени. Затрупали с въпроси родителите на Аер.

„Това ли е момчето, което беше болно от толкова години и лежеше приковано“, попитал един от тях.

„Как се случи? – попитал друг. – Кой го излекува“?

Родителите обяснили, че християнският Бог и изцелил детето им.

Не само родителите, но и много други семейства приели Исус за свой личен спасител след изцелерието. Тези семейства са сред групата от 122 души, които бяха кръстени в църквата през април 2021 г., като църковната сграда бе препълнена до краен предел.

„Благодарим на Бога за това, че направи толкова много чудеса в този район, което доведе много хора до спасение“, заявява пастор Лао, който сподели историята с „Адвентна мисия“.

Свързан урок >>