"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Част 4: Заговорничене с духовете
От Андрю Макчесни

Минали няколко месеца, докато майката и синът разбрали защо бащата ги е изоставил и заживял в храма на Кандомбле в Манаус, Бразилия. Това се случило, тъй като синът искал да стане адвентист от седмия ден.

След като видял кръщението на мъж в адвентната църква, Едуардо Младши съобщил на майка си, че също иска да бъде кръстен. Майката разказала за това на бащата, а в последствие демоните му наредили да отиде в храма, за да предотврати този план.

У дома бащата се опитвал да убеди сина си да промени решението си, но момчето останало твърдо. Нечистите духове усилили натиска си и му казали, че момчето ще бъде унищожено, ако не бъде спряно. Той не разбирал как кръщението на сина му ще го унищожи, но се съгласил с плана на духовете да се изнесе от дома си. Духовете заявили, че майката ще изгуби мъжа и работата си в един ден и ще престане да води Едуардо на църква. Бащата не искал да си тръгва и планът никак не му харесвал, но когато една вечер съпругата му закъсняла след църква, решил да напусне в гнева си.

Отначало всичко вървяло според плана. На следващия ден бащата напуснал дома си, а майката останала безработна. Останалата част от плана обаче се провалила. Духовете се надявали, че когато парите й свършат, майката ще спре да води Едуардо на църква. Тъй като не можела да си позволи да плаща за бензин, църковните членове й предлагали да я водят на църква с колите си. След два месеца духовете заявили, че ще направят нов план, за да попречат на момчето да се кръсти. Казали на бащата да се върне у дома.

Междувременно Едуардо започнал библейския курс, за да се подготви за кръщение. Присъединил се към младежката организация на първопроходците, участвал в църковните музикални програми и помагал в работата с църковната озвучителна система. Въпреки че нечистите духове били обещали да го спрат, желанието на момчето да се кръсти ставало все по-силно. За голяма мъка на бащата, майката също започнала да се подготвя за кръщение.

Пастор Рикардо обявил датата за кръщение на Едуардо – 29 октомври, година след като момчето за първи път чуло за адвентната църква в къщата на приятеля си Клиферсън. Майката имала силно желание да бъде кръстена в същия ден. Когато казала това на пастор Рикардо, той я погледнал съвсем сериозно. „Не можеш да се кръстиш, тъй като нямаш законен брак“, обяснил той. Думите му я поразили. Значи нейното съжителство било пречка да се кръсти заедно с Едуардо Младши. Пастор Рикардо видял, че е разочарована. „Не се притеснявай – казал той. – Поискай от Едуардо да се ожени за теб.“

Сълзи потекли по лицето й, докато си тръгвала от църквата. Съмнявала се, че бащата ще се съгласи. Въпреки това го потърсила. „Имам въпрос. Каквото и да отговориш, отношенията ни няма да се променят. Ще се ожениш ли за мен?“

Бащата свил устни подигравателно. След това станал сериозен. „Не. Никога няма да се оженя за теб.“

Свързан урок >>