"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Част 1: Обладан от демони на 11 години
От Андрю Макчесни

Пот се стичала по лицето на 11-годишния Едуардо, докато карал скейтборда си напред-назад по улицата до дома си в горещия летен предобед.

„Едуардо Ферейра душ Сантуш – извикала майка му. - Прибери се да вземеш един душ, преди да обядваш.“

Потен и задъхан, Едуардо тръгнал към кухнята, тъй като забравил за банята, мислейки си единствено за обяда. Едуардо не обърнал внимание на непознатата жена, която стояла в хола и чакала за лакиране на ноктите. Майка му имала собствен домашен бизнес – салон за красота, където се предлагали маникюр и фризьорски услуги.

Преди да стигне до кухнята, бил посрещнат от 12-годишната си сестра. „Седни и си поеми дъх“, казала тя.

Едуардо послушно се отпуснал на стола в антрето. Веднага издал ужасяващ писък. Младото му тяло започнало да се гърчи. Майка му веднага се втурнала към него. Нисък плътен глас излизал от устата му и заповядвал на майка му да предаде сина си или да го види как умира.

Майката започнала да плаче. Непознатата в хола се приближила: „Не се безпокойте. Синът ви е избран да стане част от нашата група. Аз съм ръководител в религията Кандомбле.

Майката била слушала за Кандобле – религия, пристигнала в Бразилия от Африка с корабите с роби в началото на 19-и век. Според Кандобле хората могат да бъдат обладавани от духовете на боговете. Духовете обаче не са богове, а паднали ангели. Едуардо бил обладан от един от тях – зъл дух от легиона, който съпътствал непознатата.

След малко нечистият дух го оставил и Едуардо се върнал към нормалното си състояние. Той не помнел нищо от случилото се, но майка му не можела да забрави и затова го завела в храма на Кандомбле. Жрецът го посрещнал като цар.

„Каква чест“, казал един от тях. „Ти си избран“, заявил друг.

Само на 11 години, Едуардо бил въведен в спиритизма и поклонението пред дявола. През следващите седем години прекарвал голяма част от времето си в храма, за да бъде обучаван за свещеник. Нечистите духове говорели с него и чрез него. Най-важното според тях било никога да не оставя някоя задача несвършена. Ако започнел нещо, трябвало да го довърши.

Като пълнолетен, Едуардо станал първосвещеник в храма. Печелел пари от хора, които искали от него да прокълне неприятелите им. Той обаче не можел да проклина всички. Нечистите духове му забранявали да проклина адвентистите от седмия ден и други християни протестанти. Те са защитени, казвали духовете и му обяснявали, че всеки опит да ги прокълне, ще доведе до загуба на силата му. Духовете също така му забранявали да общува с адвентисти и други протестанти.

Едуардо заживял на семейни начала със Сидилене Силва де Оливейра и им се родило момче, Едуардо Младши. Животът вървял съвсем спокойно, докато един ден Едуардо Младши обявил, че желае да се присъедини към Църквата на адвентистите от седмия ден.

Вашите дарения за Тринадесета събота ще помогнат за построяването на осем църкви в Южно-Американската дивизия, включително и в Бразилия, където живее Едуардо Ферейра душ Сантуш.

Свързан урок >>