"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Получено съобщение
От Юнгсук Че

Ким Хай-сун е посветена християнка в Южна Корея. Тя обича Бог и иска да научи нещо повече за Неговото Слово. Присъединила се към група за изучаване на Библията заедно с приятели, но не разбирала дискусиите. Скоро спряла да ги посещава.

Хай-сун обикновено се придвижва с автомобил, но веднъж решила да се качи на автобус. Докато чакала на спирката пред дома си, чула две жени да разговарят оживено. „Прочети това съобщение! – казала една от тях и посочила телефона си. – Някой ми изпраща съобщение всеки ден и това ми харесва!“

„Така ли – възкликнала другата жена. – Дай да видя.“

Хай-сун решила да се приближи. „Може ли и аз да го видя“, попитала тя. Нямала навик да говори с непознати, но сега проявила любопитство.

Прочела на телефона: „Бог е любов“ е написано върху всяко отварящо се цвете, върху всяко стръкче от поникващата трева. Прекрасните птици карата въздуха да трепти от щастливите им песни, нежно украсените цветя в своето съвършенство излъчват аромат във въздуха, високите дървета в гората с богатата си зеленина от живи листи – всичко свидетелства за живата, бащинска грижа на нашия Бог и за желанието Му да направи децата си щастливи“ (Пътят към Христос, с. 10).

„Ооо, точно от това имам нужда!“, помислила си Хай-сун.

Попитала как може да получава съобщенията. Жената с телефона обещала, че ще й помогне. Скоро започнала да ги получава и да изразява благодарността си, като отговаря на всяко от тях. Всяка неделя отговаряла: „Щастлив Господен ден!“ След известно време в отговор на запитването си за повече информация, получила по пощата „Великата борба“ и други книги. Вече не изпраща неделни поздрави, но продължава да изразява радостта си от съобщенията и книгите, които получава.

Съобщенията идват от Лим Мун-Сук, адвентна дяконеса, която всеки ден изпраща цитати от Елън Уайт на около 2500 човека, включително ръководители на други деноминации. Мун-Сук се моли Хай-сун и още много други, които четат съобщенията, да дойдат по-близо до Исус. „Не знам колко от тях ги четат и какво променят в живота си – казва тя, - но вярвам, че Бог ще направи семето да израсте и да даде плодове.“

Свързан урок >>