"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Силата на една книга
От Казухиро Хирага

Деветгодишната Саки от японския остров Окинава обичала да чете. Най-много харесвала книгите, които били продадени на семейството й от любезен непознат човек, който бил почукал на тяхната врата, а именно – Разказите за деца на Чичо Артур. Четяла и препрочитала комплекта от пет книги. Любимата й история била за момче на име Уилфорд и неговата Компания за изненадващи пакети. Уилфорд обичал да изненадва хората с подаръци. Саки се чувствала щастлива, когато си представяла каква радост изпитват хората, които получават подъръците.

Книгата запознала Саки с Исус. Нейното семейство не било християнско. Родителите й подобно на много хора в Япония не се покланяли на Исус. В книгата прочела, че Исус обича децата и иска да ги направи щастливи.

Саки пораснала и се преместила в Токио, столицата на Япония. Омъжила се и станала майка на две малки момчета. Книгите с любимите й истории били изгубени.

Когато по-големият й син бил достатъчно голям, тя започнала да му търси училище. Близо до дома си забелязала частно училище, наречено „Начално училище Санику в Токио“. Подтиквана от любопитство, потърсила информация за училището в интернет. С изненада разбрала, че това е адвентно училище. Никога не била чувала за адвентистите и затова потърсила допълнителна информация онлайн. Оказало се, че адвентистите не само имат много училища, но публикуват и книги за деца, включително нейните любими истории. В нея се породила желание синът й да учи в адвентното училище.

Първо, решила да научи нещо повече за адвентистите. Имало адвентна църква, построена в имота на училището, и тя започнала да посещава съботните богослужения. Чувствала вътрешен мир, когато пеела химни и слушала проповеди.

Саки си купила нов комплект от историите на Чичо Артур и започнала да ги чете на синовете си. Момчетата ги харесали. Докато четяла на децата си, проявила интерес към друга книга – Библията. Малко след като синът й се записал в първи клас, тя се присъединила към група за изучаване на Библията в училището. След няколко месеца предала сърцето си на Исус и била кръстена.

И днес 35-годишната Саки Такахаги все още чете на историите на Чичо Артур на децата си. Тя им говори и за Библията. Саки обича Библията и Исус.

Свързан урок >>