"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Необяснимо посещение в болницата
От Андрю Макчесни, „Адвентна мисия“

Хернандо Диас излязъл от болницата, за да си почине. Бил прекарал последните два часа с малкия си син Самуел, тъй като кръвта на момчето трябвало да се пречиства с машина за диализа. Съпругата му Моника сега била с детето за последните два часа от хемодиализата.

Хернандо се свлякъл на пейка близо до фонтан и пуснал проповед по телефона си. Само след миг един непознат се приближил и попитал дали може да седне. Хернандо кимнал с глава, докато слушал проповедта през говорителя на телефона. Телефонът на непознатия иззвънял.

„Реших да се убия – казал той на човека, който му се обаждал. – Не мога да намеря работа от две години и не искам да живея. Не ми се обаждай.“

Докато говорел, сякаш бил забравил за Хернандо. Когато прекратил разговора, бързо се опомнил. Проповедта привлякла вниманието му.

„Това християнски говорител ли е?“, попитал той.

„Да - отговорил Хернандо. – Чух, че искаш да се самоубиеш.“

„Точно това ще направя. Не повече да издържам.“

„Не мисля, че е съвпадение, че седна до мене – отвърнал Хернандо. – Имаш нужда от помощ. Би ли желал да получиш помощ?“

„Да, бих искал някой да ми помогне.“

„С какво се занимаваш?“

„Аз съм счетоводител. Имам семейство, което не мога да издържам.“

„Ако някой ти каже, че може да ти помогне и да задоволи нуждите ти и да ти даде надежда за по-добро бъдеще, би ли приел?“

„Разбира се!“

Хернандо заговорил за Исус и мъжът предал сърцето си на Бога още там, на пейката. Хернандо го насърчил да изпратил автобиографията си с вяра. На следващия ден Хернандо седял на същата пейка. Видял, че човекът го търси.

„Познай! – казал той. – Предложиха ми работа. Чувствам се страхотно!“

Хернандо благодарил на Бога и с любопитство попитал мъжа кого бил посетил вчера в болницата. Той отговорил, че не познава никой там. „Вчера почувствах непреодолимо желание да дойда в болницата. – Седнах до тебе, защото не знаех какво да правя.“

Хернандо, лекар адвентист в адвентния медицински център на територията на Колумбийския адвентен университет в Меделин, има още много истории. През последните пет години повече от 100 души са взели решение да не се самоубиват, след като са се молили с него.

„Всички те сега водят нормален живот“, казва той.

Свързан урок >>