"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Ежеседмично пътуване до мисионско поле
От Андрю Макчесни, „Адвентна мисия“

Някои деца в щата Тексас не само слушат мисионски истории. Те летят до далечни страни, за да преживеят историята.

Всяка събота сутрин децата се регистрират в Мисионската авиокомпания, след като пристигнат за часа от съботното училище в адвентната църква Грандвю. Всяко дете представя на гишето за регистрация паспорт с надпис „Паспорт за съботното училище на Грандвю“, за да получи виза за определената страна. Една събота гост от „Адвентна мисия“ подготви мисионска история от Китай, след което представителят на авиокомпанията, учителката от началното училище Лули Уиклън, залепи предварително приготвените стикери с китайското знаме във всеки паспорт. Всяко дете може да получи до три звезди в паспорта си. Една за това, че е дошло навреме, втора – за носенето на Библия, и трета – за поканването на приятел.

Първите 10 деца, които пристигнат навреме, получават бордна карта за първа класа, което им позволява да си изберат седалки в самолета. По-късно пристигналите получават бордни карти за пътническа класа с определени места- Децата имат също така карти с напечатани стихове. „Самолетът“, създаден от църковни членове, се състои от метална и дървена рамка, покрита с бяло платно. Кръглите прозорци са разположени от двете страни.

След като децата седнат, Лули пуска предварително записано обръщение. „Благодарим Ви за това, че избрахте Мисионските авиолинии, където всяка събота ви очаква ново приключение.“ Това се обявява от мъжкия глас на капитана на самолета. „Моля, останете по местатата си, докато една от нашите стюардеси произнесе молитва преди началото на полета.“

Една събота след съобщението Лули попитала 11-те деца на борда дали имат някаква нужда, за която да се помолят. Момче посочило отвора в задната част на „самолета“ и възкликнално: „Нека се помолим да не паднем през дупката по време на полета.“ След като децата се засмели, момчето добавило сериозно: „Моля ви, молете се за моето куче. То е болно.“ След това „самолетът“ отлетял за Китай.

Когато се приземили, децата излезли и седнали на близките столове, за да чуят мисионска история от Китай. После отлетели обратно за Тексас. По време на обратния полет учителката задавала въпроси, свързани с мисионската история.

Лули, която създала Мисионерските авиолинии по предложение на своя 11-годишен син преди повече от десетилетие, казва, че е намира за полезно да развива по една тема от съботното училище и да включва мисионски истории като част от темата. В предишните теми е имало подводница, пещера, както и ракета, с която децата обиколили света. Лули казва, че пътешествията представят нагледно мисионските истории.

„Децата виждат, че това са реални хора, които отиват на такива места – казва тя. – Реални хора, които Бог използва.“

Свързан урок >>