"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Момче съживява умираща църква
От Андрю Макчесни, „Адвентна мисия“

Адвентен църковен ръководител помолил Алехандро да проповядва на евангелизаторско събрание на осемгодишна възраст.

„Искаме да засеем семена, не да събираме жетва“, казал старейшината на майката на Алехандро.

Имало една църква на умиране в Тиера Бомба, остров до колумбийския бряг в Карибско море. Главният старейшина се бил оттеглил и оставил църквата в последния ден от евангелизаторските събрания, които провеждал. Църковните членове се обезсърчили и мнозина престанали да посещават съботните богослужения.

Алехандро, който проповядвал още от 4-годишна възраст, се страхувал да говори на първото вечерно събрания. Майка му го прегърнала и двамата се помолили.

Хората изпълнили двора на къщата на църковен член, за да чуят как момчето говори.

С надеждата да прекрати едноседмичните събрания бившият главен старейшина организирал собствени събрания в дома си на отсрещната страна на улицата. Поканил сегашни и бивши църковни членове да посещават ежедневните събрания.

Хората, които отивали към къщата му, виждали как момчето говори и се спирали. „Кое е това дете проповедник?“, чудели се те. Мнозина оставали, за да слушат.

Бившият старейшина се ядосал, когато видял, че хората отиват на събранието на Алехандро. Пресякъл улицата, за да ги убеди да отидат в неговата къща.

„Хайде - подканял той и ги хващал за ръка. - Да тръгваме!“

Някои тръгнали с него, но когато не ги наблюдавал, се върнали обратно, за да слушат как Алехандо проповядва.

Това продължило няколко дни. Тогава църковните членове поканили бившия старейшина на евангелизаторските събрания и той ги посетил.

Като част от евангелизацията, Алехандро посещавал домовете на хората, които били отговорили на апела му за кръщение. По време на първия цикъл от посещения трима потвърдили желанието си да бъдат кръстени. При втория цикъл една неженена двойка изразила желание за кръщение. Майката на Алехандро им помогнала да си подадат документите за сключване на брак. Общо седем души били кръстени в края на едноседмичната евангелизация.

Алехандро си тръгнал щастлив от Тиера Бомба. Църковните членове също били доволни. Църквата се укрепила и разраснала.

„Исус триумфира“, казал Алехандро.

Алехандро, десетгодишно дете проповедник в Картагена, Колумбия, е довел 18 души, включително своите родители и по-големия си брат, до кръщение още от четиригодишен.


* Тази и други истории за деца мисионери можете да прочете в това тримесечие на „Детска мисия“: Adventist Mission | Children's Mission Quarterly

Свързан урок >>