"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бог е верен – Част 2


Четири месеца по-късно съпругът ми се разболя. Изпитваше болка в стомаха и гърдите. Реши да отиде в болница и аз тръгнах да търся някой, който да го отведе там. Докато отсъствах от дома, той умря в ръцете на двете ни най-големи деца на възраст 7 и 8 години.

Когато се върнах вкъщи, видях съпруга ми мъртъв, а децата плачещи и изплашени. Разгневих се на Бога. „Как е възможно това да ми се случи, след като току-що предадох живота си на Тебе?“ Исках да знам, но не получих отговор. Исках и аз да умра. Други трябваше да се грижат за децата ми и да подготвят погребението. Някак си успях да отида на погребалната служба. И тогава изведнъж осъзнах: Него го няма. Аз нямам работа, а в дома си имам пет деца, за които да се грижа. Как ще оцелеем?

Живеехме в къща под наем и скоро след погребението хазяинът дойде да ни каже, че трябва да се преместим. Най-големият брат на съпруга ми ни покани да останем в дома му. Отношенията бяха напрегнати и след девет месеца напуснахме. Чичо ми нае къща за мене и за децата, но все пак аз се нуждаех от работа. По-младата ми сестра дойде да живее с нас и да се грижи за децата, за да мога да работя на пазара, като купувам зеленчуци на едро и ги продавам с известна печалба. Работата бе трудна и изтощителна, работех дълги часове, а изкарвах много малко. Започнах да посещавам вечерни курсове, за да науча някакъв занаят, с който да издържам семейството си. По време на всички изпитания моите братя и сестри в църквата ми помагаха. Грижеха се за децата, докато работя и посещавам курсовете. Други ми помагаха с пари. Бог изпрати и други състрадателни приятели, които също да ми помагат.

Исках да споделям Божията любов с хората, докато работя, и затова започнах да продавам адвентна литература. Всеки ден Бог ни даваше това, от което се нуждаем, и укрепваше вярата ми. Година по-късно ми предложиха работа в адвентното издателство.

Благодаря на Бога, че грижи за нас в тези трудни времена. Когато децата изгубиха баща си, Бог им стана баща. Той се грижи за нуждите ни и ми помага да възпитавам децата. Научих ги да обичат Бога и да Го прославят и те са Му верни.

Продължението следва.

Свързан урок >>