"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Бог е верен – Част 1


Съпругът ми почина, когато бях на 28 години, и ме остави сама с пет малки деца, без доход, дом и работа и с много сметки за плащане. Бях толкова обезсърчена, че помолих Бога и аз да умра.

Казвам се Елис Гует и живея в Камерун в Западна Африка. Двамата със съпруга ми бяхме посещавали евангелизационни събрания заедно и бяхме съгласни, че адвентната църква е Божията истинска църква, която проповядва библейските истини. Той се присъедини към църквата, но аз не го направих, защото се страхувах от реакцията на моето семейство. Цяла година се противях на умоляването на съпруга ми и на апелите на Святия Дух и продължавах да посещавам моята семейна църква в неделя.

Бог обаче ми говореше, а съпругът ми нежно ме водеше. Така сърцето ми бе докоснато. Съпругът ми не се отнасяше грубо с мене и с децата за това, че не ходим на поклонение заедно с него. Когато готвех нечиста храна, той не се гневеше, а само внимателно ми казваше, че не може да яде от нея. Никога не ми налагаше съботата, а само ме насърчаваше да върша домашната си работа, пазаруването и готвенето в петък. Искаше да си почивам в събота, дори да не ходя на църква. Той ме спечели за църквата чрез своя живот и с любовта си.

След време започнах да ходя на църква с него. Неговото отношение и Святият Дух започнаха да ми влияят и да ме изобличават за грешките. Членовете на адвентната църква също се молеха за мене. Те идваха да ме посещават и да се молят и да пеят заедно с мене. Бях впечатлена и от тях и не можех повече да се съпротивлявам.

Една съботна сутрин изненадах съпруга ми, като му казах, че заедно с децата ще отидем в неговата църква. Той бе толкова щастлив! Когато пристигнахме, църковните членове се зарадваха да ни видят. Започнах да посещавам библейския курс за подготовка за кръщение и взех решение да бъда кръстена.

В деня на кръщението съпругът ми каза, че радостта му е пълна. Има вярна съпруга, силна вяра и най-накрая семейството му е съединено в истината. В ониз ден ми каза, че ако нещо се случи и се разделим или ако умре, би желал да остана вярна на Бога и на църквата. Но какво би могло да се случи, чудех се аз. Всички в семейството бяхме здрави, имахме дом и храна. Какво би могло дъ се обърка?

Продълженето следва.

Свързан урок >>

Created by ULimited®