"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Нещо прекрасно, Част 2


„Разбирам тревогата ти – каза докторът. – Но тези лекарства са добри. Ще ти помогнат и няма да доведат до привикване. Кажи ми: Какво си правила в живота си, което наистина, наистина да ти е харесвало?“

Започнах да размислям: „Ведъж отидохме с вуйчо ми на дълъг преход от 150 километра в Северна Швеция. Беше прекрасно.“ Докторът ми обеща, че ако си вземам лекарствата, един ден ще мога да направя същия преход. Отидох си вкъщи разплакана. След три месеца можех да разхождам кучето на вуйчо ми в близката гора е да се наслаждавам на разходката.

Веднъж по време на разходка открих малко бунгало до езерото. Разпитах и открих, че там няма електричество или вода, но мога да го наема за по-малка месечна сума от тази, която някога харчех само за един ден, докато употребявах наркотици. Преместих се в това двустайно бунгало и започнах да пренасям там вода и други консумативи. Този простичък начин на живот ми се стори привлекател и успокояващ.

Отидох на нов преглед и докторът остана доволен от подобряването на здравословното ми състояние. Каза ми, че двамата със съпругата си са се молели за мене. Разбрах, че е адвентист от седмия ден. Взех назаем Библия от един приятел и започнах да я чета. Ако Бог ми е помогнал да се измъкна от наркотиците, значи трябва да Го опозная по-добре. Започнах с Битие и прочетох стотина страници. Затънах в книгата Числа и оставих Библията настрана.

Докторът ми разказа за един здравен център за рехабилитация, ръководен от адвентисти, и ми предложи да отида там, за да възстановя силите и енергията си. Просто се влюбих в мястото и в хората там. Много от пациентите бяха адвентисти, които разказваха какво е направил Исус в живота им. Това отново разпали желанието ми да опозная Бога по-добре.

Никога не бях ходила на църква, освен на сватба или на погребение, но започнах да посещавам адвентната църква в здравния център. Бях впечатлена от библейските уроци. Исках да имам това, което тези хора притежаваха; исках и аз да бъда християнка. Не разбирах, че е възможно просто ДА БЪДА християнка. Смятах, че има неща, които трябва ДА НАПРАВЯ, преди да мога да стана християнка.

Продължението следва.

Свързан урок >>