"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Лъжите на дявола, Част 2


Руи започнал сам да чете Библията. По този начин намерил текстове за съботата. Знаел, че Божият ден (шабат) е събота, тъй като думите звучат така и на португалски. Не знаел обаче да има църква, която да провежда съботни богослужения. Няколко седмици по-късно чул радиопрограма, която предлагала безплатни библейски уроци. Записал се и започнал да ги изучава.

Почти веднага открил отговори на въпросите, които го вълнували от толкова много години. Преди да вземе решение във връзка с онова, което бил научил, Руи се започнал с млада жена. Оставил настрана библейските уроци и започнал да прекарва времето си със своята любима. След време се оженил за нея. Най-накрая намерил удовлетворение в живота си.

Всеки път, когато семейството отивало на църква, Руи усещал как в сърцето му се надига същият конфликт. Не вярвал, че неделята е библейският ден за поклонение, а освен това знаел, че мъртвите спят и не продължават да живеят на някакво друго място. Напрежението в него се отразявало на семейния му живот и предизвиквало безпокойство и спорове. Руи се страхувал, че ако последва своите убеждения, бракът му може да приключи.

Разбрал, че братовчедът на съпругата му е адвентист от седмия ден и че библейските уроци, които бил изучил, се спонсориратот адвентната църква. Внезапно въпросите, които бил задавал през целия си живот, намерили своя отговор. Всичко си дошло на мястото. Останал единствено трудният въпрос: Какво ще каже жена му, ако разбере за интереса му към тази църква?

Руи започнал да гледа адвентен телевизионен канал, когато съпругата му отсъствала от дома. Случило се така, че тя трябвало да отиде при родителите си за няколко седмици. През това време Руи посещавал адвентната църква. Намерил своя духовен дом и се убедил, че Бог желае да бъде точно там.

Страхувал се да го каже на съпругата си и когато накрая й съобщил новината, тя не приела религиозните му чувства много сериозно, тъй като била свидетел на духовната му борба още откакто се запознали. Руи знаел, че е намерил точно това, което търси. Продължил да учи, след което пожелал да бъде кръстен. „Сега имам мир – казва той. – Лъжите на дявола не ме владеят вече, защото съм намерил истината.“

Свързан урок >>