"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Мостът, който Бог построи – Част 2


Историята до тук: Пастор Франк Калом обслужва 21 селски църкви, разпръснати из високите планини и долини около района на река Марамури в Папуа Нова Гвинея. След като посещава църковни членове от другата страна на реката, пасторът и неговият спътник разбират, че мостът е отнесен.

Двамата решили да тръгнат нагоре срещу течението, за да потърсят място, което да прекосят. Пътят им обаче бил препречен от големи камъни.

Докато стояли на брега на бушуващата река и се чудели какво да правят, видели огромно дърво да слиза по течението, подхвърляно от водите като коркова тапа. Когато доближило мястото, където двамата били застанали, дървото внезапно било подхвърлено нагоре и се опряло на двата бряга подобно на мост.

За да се възползват веднага от възможността, за която били сигурни, че им е дадена от Бога, мъжете тръгнали по калния бряг и стъпили внимателно върху дънера. Убедили се, че няма опасност, качили се отгоре и минали по него до другия бряг.

Веднага след като двамата мъже скочили от дънера, той се разбил в бурния водовъртеж и полетял надолу. Мъжете наблюдавали с изумление и благодарност, докато дънерът се носел надолу по реката. Стояли в хлъзгава кал и оправили отправиха сърдечни благодарности към Бог, след което започнали тежкото и изнурително изкачване по хлъзгавия склон към родното село на пастора.

По пътеката срещнали хора, които знаели, че старият мост е отнесен.

„Откъде идвате?“, попитал един от непознатите с изненадан глас.

„Идваме от селото, което се намира от другата страна на река Марамуни“, отговорил пастор Франк с усмивка.

„На това е невъзможно! Мостът беше отнесен вчера“, отговорил един от непознатите. Тогава пастор Франк им разказал за дадения от Бога мост.

Те не повярвали на разказа му и тръгнали по стъпките му към мястото, където пасторът и неговият спътник прекосили реката. Видели, че следите от двама мъже по меката почва водели към брега. Забелязали и мястото, където дървото било заседнало, но от него нямало и следа. Тогава разбрали, че Бог наистина е изпратил мост, за да може служителят Му да се прибере у дома.


* От Мей Портър, която служи като заместник директор по въпросите на децата към мисията в Папуа Нова Гвинея по времето, когато написва тази история.

Свързан урок >>