"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Намиране на истинското злато – Част 1


Амаир бил роден в Манаус, столицата на район Амазонас в Бразилия. Малко след раждането му неговите родители се развели и майка му го отвела в Манакапуру – град по поречието на Амазонка. Тъй като семейството се препитавало със селско стопанство, майката на Амаир се преместила в малко село, където купила много земя.

Амаир израснал и бил повикан в армията. След 15-месечната служба започнал да се подготвя за друго приключение – търсене на злато. През 80-те години на 20-и век в Бразилия се разгоряла златна треска и навсякъде, където било намерено злато, се струпали тълпи копачи.

Братът на Амаир, който работел в една от тези „златни“ области, го поканил да живеят заедно. Амаир нямал представа, че брат му е станал адвентист от седмия ден. Докато работели заедно, братът започнал да говори за своята вяра. Обаче само седмица след пристигането му властите закрили всички места за търсене на злато и Амаир останал без работа.

Макар и силно разочарован, Амаир останал при брат си и продължил да учи. „Моят брат ми разказа за Исус и това ме направи щастлив. Загубих златото, което търсех, но намерих истинското злато!“ Братът му изнесъл поредица библейски уроци и не след дълго Амаир се кръстил в Църквата на адвентистите от седмия ден.

Тогава съвестта започнала да го измъчва. Ами останалите от семейството? Кой ще сподели това небесно съкровище с тях?

Първо отишъл при сестра си, която живеела в Манаус. За негова изненада и радост тя също станала адвентистка. Останал там цяла година, докато сестра му затвърди своята вяра.

По същото време Амаир се запознал с млада жена на име Франсинет, която не била адвентистка. Без да предполага какво ще се случи, Амаир се сприятелил с нея и решил, че ще я спечели за Бога и за себе си. Двамата останали приятели дълго време и заедно изучавали Библията. „Отначало тя прегърна истината, а след това прегърна и мен!“ – разказва Амаир с усмивка. След време Франсинет била кръстена и не след дълго двамата се оженили. Семейството се преместило в село по горното течение на Амазонка, а когато получили покана от майката на Амаир, се преместили в малкото село, където тя живеела.

В селото имало нужда от учител. По същото време властите в район Амазонас обявили, че всеки, който има завършен четвърти клас, може да стане общински учител. Амаир бил избран за учител в общността на своето село.

Той имал природната дарба да преподава, но желанието му било да преподава нещо повече от четене, писане и аритметика. Искал да споделя „Божието злато“, което бил намерил!


* Продължението следва.

Свързан урок >>

Created by ULimited®