"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Една мечта се сбъдва – Част 2


Историята до тук: Саманта с радост приема да работи в джунглите на Амазонка като медицинска сестра от мисионската лодка „Лузейро“. В селска клиника предоставя единствената медицинска помощ на хиляди хора по поречието на реката. Често се сблъсква със спешни случаи, при които трябва да разчита изцяло на Бога. Една вечер в клиниката пристига мъж, чиято ръка е в кървави бинтове.

„Какво се е случило?“, попитала тя човека.

„Работех с мелачка и ръката ми бе захваната от остриетата“, отговорил той.

Саманта и помощничката й Глория внимателно почистили ръката, намазали я с антибиотъчен крем и я превързали стегнато с чисти бинтове. Помолили се с него, но много добре знаели, че той има нужда от много по-сериозна медицинска помощ. Тогава помолили Бог да се намеси.

След няколко минути майка, баща и десетгодишният им син пристигнали пред клиниката. Детето било ухапано от една от най-отровните змии по Амазонка.

„Преди колко време беше ухапан“, попитала Саманта.

„Преди пет часа“, отговорили родителите.

Саманта останала силно изненадана. Според медицинската литература момчето би трябвало вече да е мъртво. Бързо провела необходимото лечение, правейки всичко възможно да предотврати разпространяването на отровата.

Семейството се било опитало да помогне на детето, като сложи кафе върху раната и го накара да изяде опашката на змията с надеждата, че така ще бъде предпазено. Тъй като то ставало все по-слабо, родителите решили да го заведат в клиниката. Саманта знаела, че само по чудо то е живо и за да оживее, отново ще има нужда от Божията помощ. Тя знаела също, че не само детето, но и мъжът с ранената ръка трябва да бъдат отведени в най-близката болница на около осем часа пътуване с обикновена лодка или на два часа път с бързата лодка на АДРА „Джеси Холиуел“.

Макар че бързата лодка била най-доброто решение, на тях им било ясно, че резервното гориво на клиниката за цял месец ще бъде изчерпано. Пазели го за спешни случаи, които биха могли да възникнат с групата от Южноамериканската дивизия, дошла да направи известни подобрения в клиниката и в селото.

Като разбрал, че два човешки живота са в опасност, Хърбърт Калберматер, директор на АДРА за района на Амазонка, отишъл при групата и обяснил каква е ситуацията. Веднага му казали да използва горивото и заявили, че самите те ще разчитат на Бога за закрила.

Било тъмно и валял дъжд, когато двамата пациенти и майката на момчето се качили на лодката за бързо пътуване до най-близката болница. Дъждът се смесвал с пръските от реката, когато малката лодка с ценния си товар се понесла по реката. Саманта продължавала да се грижи за своите пациенти и да се моли Бог да се намеси.


* Продължението следва.

Свързан урок >>

Created by ULimited®