"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Една мечта се сбъдва – Част 1


Още от детските си години Саманта обичала да слуша вълнуващи истории за мисионерските лодки „Лузейро“. Очарована, тя си представяла как работи като мисионер по река Амазонка, също като Лио и Джеси Холиуел. Едва ли някога се надявала мечтата й да се сбъдне.

След като завършила гимназия, Саманта била приета в програма за медицински сестри към държавния университет Уест Параня в Южна Бразилия. По време на обучението си имала големи трудности, тъй като някои часове се провеждали в събота. Макар че успявала да вземе часовете в други дни, това й коствало една допълнителна година. Накрая обаче всичко съдействало за добро.

В края на обучението пред Саманта се отворили много възможности за работа, но сърцето й било привлечено от мисионската дейност. Когато получила покана да стане мисионер доброволец в района на Амазонка в Северна Бразилия, Саманта започнала да обмисля тази възможност.

„Исусе – молела се тя, - ако искаш да отида там, моля Те, отвори всички врати пред мене. Не знам какво да правя, но ако Ти желаеш да отида в Амазонка, ще го направя.“

След молитвата вратите започнали бързо да се отварят. „Дадоха ми пари за билети и някои хора ми подариха всичко, от което се нуждая. Желанието ми ставаше все по-силно и аз знаех, че Исус има план за мене.“

Скоро Саманта се озовала далеч в района на Амазонка, където била обучена от „Салва видас“ – подкрепяща адвентна мисионерска организация, която учи доброволците да работят в джунглите, като използват здравен евангелизъм и преподават библейски уроци. След три месеца, координаторът на проекта казал на Саманта: „Имам място за тебе в малко село. Ти ще бъдеш медицинска сестра на „Лузейро“.

Саманта не можела да повярва на ушите си. „Бях толкова щастлива – спомня си тя. – Там мога да използвам уменията си на медицинска сестра. Хората са много простодушни, с простички проблеми и аз мога да им помагам. Точно това искам да правя – да помагам на хора, които нямат никакви здравни познания. Ще се заловя за работа, толкова съм щастлива!“

Като сестра от „Лузейро“ Саманта работи сега с АДРА и живее в село, където ръководи малка клиника. Всяка седмица пътува с „Лузейро XXVI“ и посещава много села по поречието на Амазонка, като предоставя единствената медицинска грижа, която е достъпна за хиляди хора.

Независимо дали е на „Лузейро“ или в селската клиника, Саманта често се сблъсква със спешни случаи, при които само Бог може да помогне. Много пъти е виждала директната Му намеса в спасяването на човешки живот.

Рано една сутрин Саманта наблюдавала как малка лодка акостира на брега. От нея изскочил човек, чиято ръка била овързана в кървави бинтове. Саманта бързо развила превръзката и видяла премазаните му пръсти и длан.


* Продължението следва.

Свързан урок >>

Created by ULimited®