"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Вярната съпруга – Част 2


След като методите й престанали да действат, свекървата на Шанти се обърнала за помощ към другата си снаха, за да пречупят заедно Шанти и Будрой. Снахата била голям егоист, язвителна и агресивна. Тя вгорчила живота на всички.

Година след като Будрой станал адвентист, по-големият му брат починал. След това Шанти се разболяла от малария. Лекарствата не й подействали и състоянието й се влошавало. Когато температурата отминала, свекървата обвинила Шанти, че се преструва на болна. Шанти се молела на Бога: „Защо допускаш да страдам толкова много в това семейство?” Дори съпругът й се обезсърчил и започнал да обвинява Бога за всичките си беди.

Майката на Шанти научила от други селяни за тежкото заболяване на дъщеря си и решила да я посети. Свекървата посрещнала майка й с думите: „Вземете си я у вас. Тя не е подходяща за дома ни.” Шанти се прибрала при майка си, но бебето Реена останало при съпруга й и майка му.

Майката на Шанти я завела в болницата, където лекарите се погрижили за нея. Междувременно, свекървата решила, че Шанти ще умре и започнала да търси нова съпруга за Будрой. Той обаче заявил, че не желае да се жени за друга.

След време Шанти се възстановила от заболяването си, но вместо да се върне в дома на свекърва си, останала при майка си.

Другата снаха, чийто съпруг бил починал, поискала да получи дял от семейния имот заради тримата си сина. Макар че имала право на семейната земя, нейното искане довело до криза в семейството, тъй като те не биха могли да оцелеят без земята. Егоистичната снаха искала да вземе колкото се може повече за себе си и за синовете си. Постепенно свекървата осъзнала, че Шанти е била много добра снаха, докато другата се оказала хитра и пресметлива. Помолила Будрой да доведе Шанти у дома.

Будрой посетил съпругата си. Разказал й как майка му променила мнението си и я поканил да се завърне у дома заедно с него. Шанти била нетърпелива да види малкото си момиченце. Стегнала си багажа и се завърнала заедно със съпруга си.

Изпитала голяма радост, когато видяла колко много се е променила свекърва й. Възрастната жена приветствала Шанти и започнала да се отнася към нея любезно и с уважение. Шанти била решена да бъде възможно най-добрата християнка, надявайки се, че жестоката някога свекърва ще предаде живота си на Христос, преди да умре.

Будрой също подновил завета си с Христос и сега семейството живее в мир като християни. Вярната млада съпруга издържала на изпитанията и заплахите и довела съпруга и родителите му до Исус.


* Реена Мурму е най-голямата дъщеря на Шанти и Будрой. Тя има желание да стане лекар.

Свързан урок >>