"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

От отчаяние към надежда – Част 2


Същата нощ продала пет книги по 5 долара всяка. Убедила се, че Бог е истинският Бог. Месец по-късно съпругът й наредил да спре да продава. “Твоята работа ни опозорява”, заявил той.

Съпругът на Ченг настоял тя да спре да вярва в Исус и да престане да продава книги. „Не мога да го направя – казала тя. – Вярвам в Исус. Видях как силата Му действа. И освен това продавам книги, защото ти не ми даваш никакви пари.”

„Ако не се откажеш от тази глупост, ще те напусна”, настоял съпругът. Ченг обаче решила да не се отказва от новата си вяра. Тя се кръстила след няколко месеца, а съпругът й я напуснал и отишъл да живее при майка си и синовете си.

От няколко години Ченг прави опити да посети синовете си, но всеки път й отказват. Въпреки че животът й е труден, Ченг не допуснала личните й проблеми да я обезсърчат. Продължава да продава литература, за да се издържа, и кани хората на църква, когато проявят интерес към книгите. Когато са прекалено бедни, за да си купят книга, тя ги кани на църква, за да се срещнат с Бога. Споделя свидетелството си с тях и им обяснява, че Бог е верен към тези, които Му се уповават.

Една жена, която плащала на Ченг, за да й лакира ноктите, я попитала защо е станала християнка. Ченг се усмихнала и разказала, че Бог е любящ и могъщ и отговаря на молитвите й. Докато двете стояли пред вратата, жената осъзнала, че една от скъпите й обици липсва. „Трябва да я намерим! - възкликнала тя и започнала трескаво да търси в пръстта изгубеното бижу. – Наследих я от майка ми. Трябва да я намеря.”

Двете жени започнали да търсят. Ченг знаела, че ако не намерят обицата, жената може да обвини нея и църквата. След като я намерили, жената била толкова впечатлена от това, че Богът на Ченг може да й помогне, че помолила Ченг да я заведе на църква в събота.

Ченг била съкрушена, когато съпругът й казал, че не я иска за своя жена. Тя положила упованието си в Бога и наскоро се запознала с пионер от Глобалната мисия. Двамата имат намерение да се оженят. „Наистина Бог се погрижи за всичките му нужди”, казва тя с усмивка.


* Ченгхорн Теан е водещ литературен евангелизатор в Пном Пен, Камбоджа.

Свързан урок >>