"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Съботните обувки


Беки се нуждаела от нови обувки. Отишла в любимия си магазин близо до Нюпорт Бийч, щата Калифорния, и там си избрала един чифт, но разбрала, че нейните размер не е наличен.

Служителят Дуайт Маккийвър я уверил, че ще поръчат от нейния размер и обувките ще бъдат в магазина в сряда следобед.

Беки се върнала в сряда, но обувките не били там. В четвъртък пак ги нямало. Когато Беки отишла в петъчния следобед, Дуайт обяснил, че камионът за доставки още не е пристигнал, но всеки момент ще бъде там. Беки почакала още няколко минути, но решила да си тръгне. Петнадесет минути, след като напуснала магазина, обувките били докарани.

Дуайт бързо й се обадил на домашния телефон и оставил съобщение. След известно време тя върнала обаждането и обяснила, че ще носи старите си обувки и на следващия ден, а новите ще вземе в събота вечерта.

Само след няколко минути Беки се завърнала в магазина. „Просто дойдох да ви кажа, че не се сърдя за това, че не получих обувките навреме. Впечатлена съм от всичко, което направихте, за да разрешите проблем.” Изрекла тези думи и си тръгнала.

„Ами обувките”, попитал Дуайт. „Ще ги взема утре вечерта”, отговорила Беки. Тъй като помислил, че тя няма пари, Дуайт й предложил заем, но се оказало, че не парите са проблемът. Объркан, Дуайт се опитал да разбере за какво става въпрос.

Накрая Беки обяснила: „Аз съм християнка и желая да почитам Бога в събота.”

„Събота?” [сабат]. Единствената събота, за която Дуайт знаел, била рок групата Блек сабат.

„Аз също съм християнин – казал той, - но не виждам какво общо има това с купуването на обувки.”

„Ако си християнин – отвърнала Беки с усмивка, - сигурно знаеш, че една от десетте заповеди изисква от нас да спазваме съботата свято и не бива да купуваме или продаваме.”

Заинтригуван, Дуайт пожелал да научи нещо повече. Беки го поканила на семинар върху книгата Откровение, който се провеждал наблизо, и той се съгласил. „Бях разгръщал Библията няколко пъти и се чудех какво предстои да се случи. Отидох директно на последната книга, но не можах да разбера нищо. Имаше някакъв звяр с много глави, но това не ме обезпокои, защото знаех, че има ядрени оръжия, с които могат да бъдат унищожени всичките му глави.”

Когато го казах на Беки, тя се засмя. Трябва да дойдеш на семинара и да разбереш за какво става въпрос.


* За да разберете как верността на Беки довела Дуайт и мнозина от семейството му до библейската истина, прочетете историята в списание „Мисия” – първата тримесечие на 2015 г., или онлайн на адрес: http://www.adventistmission.org/mqa-home

Свързан урок >>