"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Човекът, когото Бог промени


Робер и семейството му живеят в малко градче в източната част на Перу. Съпругата му Роксана започнала да посещава адвентната църква и да води децата със себе си. Често канела Робер, но той не се интересувал от религия.

Дълбоко в сърцето си обаче чувствал, че животът му не е това, което би желал. Често пиел, а по-късно изпитвал вина за лошите си навици, които не били добър пример за децата му. Искал да стане по-добър съпруг и баща, но не знаел как.

Веднъж един инцидент преобърнал живота му. „Бях пиян и загубих контрола над мотоциклета си – разказва той. – Паднах на улицата с разбит череп и счупени кости. Отведоха ме в болницата в безсъзнание. Когато след време се възстанових достатъчно, за да се прибера у дома, Роксана прекара часове наред, за да ми чете Библията и да ми разказва за Исус. Имах много време, за да размишлявам за живота си и за Бога. Един ден й казах, че желая да оправя живота си. Пожелах да се венчаем законно и да бъда кръстен. Пасторът и няколко църковни членове идваха да изучаваме Библията заедно и след като се подготвихме, бяхме кръстени заедно.”

„Преди да се свържем в Христос, животът ни бе тъжен – обяснява Роксана. – Сега пеем, молим се и четем Библията заедно като семейство. Толкова сме щастливи.”

Робер се върнал на работа и започнал да споделя новата си вяра със своите колеги. „Всеки път, когато ми се отдаде възможност, аз им разказвам това, което научавам за Христос – казва той. – Имам малък компютър, който използвам, за да показвам на останалите работници видео материали за Библията и за Бога.” Робер споделя своята вяра и с по-далечните си роднини. Макар че не са адвентисти, те се вслушват, защото са водели промяната в живота му. Когато наблюдават каква промяна е извършил в живота на Робер, те искат да променят и своя живот.

Сега Робер е образец на вяра в семейството си. „Имаме нужда от бащи, които да учат децата за Исус и за това, което Той подкрепя – обяснява Робер. Това е най-важните неща, които ние като родители можем да направим.”

С помощта на Роксана Робер се надява да се запише в училище и да изучава обществено здраве, за да помага на хората да водят по-здравословен живот. Това е един от начините да бъде пример на вяра за хората около себе си.

Свързан урок >>