"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да изискаш Божието обещание


Мама Нерея лежала на постелката в скромния си дом в Западна Кения. Нейното семейство подозирало, че страданията й са резултат от направена магия. Те посетили няколко шамана, за да премахнат магията, но Мама Нерея продължавала да страда. Поради заболяването си не можела да стои права или да ходи, а освен това нямала и глас. Самата тя била сигурна, че ще умре.

Животът на Мама Нерея бил изпълнен с беди. Съпругът й отишъл да търси работа в близкия град и я оставил сама да се грижи за децата. В желанието си да изкара малко пари, тя започнала да произвежда и продава местна бира. Не след дълго се пристрастила към собственото си производство. Когато се върнал от града, съпругът й започнал да пие заедно с нея.

И тогава се разболяла.

Веднъж, докато лежала на леглото, видяла трима души около себе си. Единият носел бяла одежда. Той я повикал по име и я утешил. После й казал, че ще бъде избавена през следващия ден.

„Ще бъда избавена от какво и къде?”, попитала тя. Човекът в бялата дреха й казал, че на следващия ден ще се срещне с двама мъже, които ще я изведат от оковите на болката и ще я заведат в светлината на Исус. „Никога повече не бива да се връщаш в тъмнината”, заявил посетителят.

Мама Нерея кимнала с глава.

Дъщеря й се сепнала, когато чула гласа й. „На кого говореше”, попитала тя майка си.

„Исус ме посети”, отвърнала Нерея.

На следващия ден двама младежи дошли да я посетят. Те й казали, че Бог им заръчал да отидат при нея, за да се помолят. Младите хора провеждали евангелизаторски събрания. Започнали редовно да идват да се молят за Мама Нерея и семейството й.

Не след дълго дъщеря й я намерила да стои изправена на вратата на колибата. През следващите няколко месеца здравето й се възстановила и тя започнала да посещава малката адвентна група. Съпругът й Джохана престанал да пуши и да пие и предал сърцето си на Господа.

Мама Нерея и Джохана станали силни поддръжници на Божието дело и довели мнозина от селото до Христос. Неотдавна Джохана починал, а Мама Нерея съвсем се състарила. Тяхното свидетелство обаче и примерът им се виждат в живота на хората, които са открили Христос в това малко населено място в Западна Кения.


* Вики Накабаяши се срещна с Моузес, синът на Мама Нерея, по време на мисионско пътуване в Кения.

Свързан урок >>