"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Най-добри приятели за Исус


Мойсей е на 8 години. Живее със семейството си в малката страна Армения, разположена между Турция, Грузия и Азербайджан.

Семейството се преместило да живее в малко село в Западна Армения. Мойсей не познавал никого там. Запознал се с Хайк – момче на неговата възраст. Двете момчета бързо се сприятелили. По цял ден играели заедно и карали велосипедите си.

Мойсей разбрал, че Хайк не познава Исус. Семейството му не ходело на църква. Затова започнал да се моли за своя приятел. Искал да покани Хайк на църква, но решил първо да му даде книга за Исус.

Хайк харесал книгата и започнал да я чете още преди Мойсей да си тръгне от дома му. Майката забелязала, че Хайк чете до късно през нощта и през целия следващ ден. В книгата имало много илюстрации, които задържали вниманието на Хайк.

По-късно, когато Хайк дошъл на гости, майката задала на момчетата няколко въпроса за историите от книгата и Хайк отговорил на всички. Той споменал, че разказва на майка си всичко прочетено и сега майка му и сестра му искат също да я прочетат.

След няколко дни Хайк попитал Мойсей: „Може ли да отида на църква с тебе?”

Мойсей бил изненадан и щастлив. „Разбира се, че може да дойдеш! – възкликнал той. – Аз мислех да те поканя.”

Хайк харесва църквата и иска да я посещава всяка събота. Децата в Армения нямат съботноучилищни уроци и затова учителят трябва да ги чете на руски и да ги разказва на децата на арменски.

Хайк е толкова доволен от това, което научава в църквата, че кани някои от приятелите си. Веднъж пет момчета и момичета отишли на църква с Хайк, но той смята да покани още деца.

Майсей поканил Хайк, а сега момчетата канят други. Църквата в Армения се разраства.

Свързан урок >>