"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Нова страница


Данило крачел гневно напред-назад. „Какво право има майка ми да ме отпрати? – питал се той. – Тя не е била при мене от години.”

Родителите му се били развели, когато той бил едва петгодишен. Живеел заедно с брат си при своя баща, който постоянно пиел. На 12 години Данило също започнал да пие. Приятели му предложили кокаин и не след дълго се пристрастил. Започнал да продава кокаин, за да плаща за собствените си наркотици. Когато разбрала какво се случва, майка му дала ултиматум: Върви в центъра за наркомани или в училище пансион. Тъй като се страхувала за сина си, тя го взела от дома на бащата, за да го отдалечи от лошата среда.

Данило спрял да взима наркотици за известно време, но когато се върнал при баща си, отново започнал да се дрогира. Нуждаел се от пари и един приятел предложил да ограбят пицария. Управителят обаче разпознал приятеля му и повикал полиция. Момчетата били арестувани.

Докато чакал баща си да плати гаранцията, започнал да рамисля за живота си. Спомнил си, че когато бил малък, родителите му го водели на църква и го учили да се моли. За първи път от години Данило се помолил: „Господи, ако ме спасиш от тази ситуация, ще променя живота си.”

Съдията му дал условна присъда. Данило пожелал да промени живота си и бащата помолил един братовчед да му помогне да се запише в адвентния пансион близо до столицата на Бразилия. Данило нямал пари, за да плати образованието си, но братовчедът му помогнал да намери работа на половин работен ден, за да си плаща таксите. Тогава започнал да чете Библията и почувствал, че Бог го привлича към Себе Си.

Данило харесал училището и се възползвал по най-добрия начин от своя втори шанс. Предал живота си на Исус и сега е радостен да види как животът му се променя ден след ден. „Сега се чувствам свободен, по-свободен откогато и да било преди. Няма нищо по-хубаво от това, че прославям Бога”, казва той.

Училището спонсорира няколко мисионски програми и Данило с удоволствие споделя новата си вяра с околните, но най-вече със своите родители и с брат си. Моли се един ден семейството му да бъде съединено в Христос, Който го е променил изцяло.


* Данило Барос е ученик в адвентна гимназия в Централна Бразилия.

Свързан урок >>