"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Приятно е да споделяш за Исус


Наскоро семейството на Джошуа се преместило от провинциалния си дом в нова къща в града. Джошуа се зачудил как да разкаже на децата от новия си квартал за своя приятел Исус. Когато чул, че някои от тях ще ходят от врата на врата да събират лакомства и да празнуват Хелоуин, той започнал да се пита какво може да направи, за да превърне този празник във възможност да сподели Божията любов. Тогава му дошла една идея.

„Двамата с брат ми Стивън решихме да направих сладкиши и да поставим библейски стихове в тях”, разказва Джошуа. Момчетата знаели, че Хелоуин е страховит празник, в който се поставя ударение на вещици и духове. Момчетата избрали библейски стихове, в които се говори за мир. Отпечатали ги на семейния компютър и закачили по един на всяко пакетче сладкиши.

Когато се спуснала ноща на 31-и октомври, децата започнали да пристигат пред вратата на семейството, облечени като принцеси, вещици, динозаври и супергерои. Джошуа и Стивън поздравявали всяко дете и пускали пакетче сладкиши в чантите им. „Към сладките има нещо специално за тебе” – казвали те на всяко дете. Децата оставали доволни, че получават домашно направени сладкиши.

Джошуа и Стивън решили да продължат да раздават сладки и по време на други празници. С наближаването на Св. Валентин, момчетата изпекли повече сладки и ги раздали на хората в старческия дом и на възрастни хора от квартала, които живеели сами. „Беше страхотно да видиш усмивките на лицата им, когато отивахме да ги посетим”, казва Джошуа.

Той обаче не ограничава споделянето на Божията любов с правенето на сладки. Помага на хората да обработват дворовете си, събира боклука и падналите листа. „Отиваме в старческия дом да посещаваме хора, които никога нямат гости. Те са много самотни.”

Джошуа е открил много начини да разказва на другите за Исус. „Споделянето на Божията любов е нещо повече от цитиране на библейски стихове пред хората – твърди той. – Другите ще видят Исус в нашите любезни постъпки и думи. Искам да съм сигурен, че околните ще виждат Исус в мене.”


* Джошуа Уейд живее в САЩ. Той обича да споделя Божията любов с хората и е открил много начини, по които да го прави.

Свързан урок >>