"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Силата на музиката


Кай Минг била християнка. Най-голямата й радост в живота била да ръководи църковния хор. Запознала се с Йен, пионер от Глобалната мисия, който работил в нейния град. Кай Минг била впечатлена от пеенето на Йен и затова го поканила да преподава на хористите. Йен се съгласил.

Не след дълго Кай Минг видяла, че Йен познава Библията много добре. Помолила го да преподава върху Библията и поканила своите събратя от църквата да научат нещо повече от Божието Слово. След като ръководителите разбрали, че Йен преподава библейски истини, в които те не вярват, започнали да го заплашват, а към Кай Минг отправили предупреждение повече да не го свързва с църковните членове.

Кай Минг била кръстена и отворила дома си за домашна църква. Поканила свои приятели да научат повече за Бога. Въпреки забраната на предишната й църква, Кай Минг канила и хора от бившата си църква на богослужение, за да чуят проповедите на Йен. Искала всички да разберат Божията воля и каква е причината да напусне църквата си.

Само месец след нейното кръщение дванадесет души започнали да посещават домашната църква, от които седем са от предишната й църква. Те искали да научат какво е подтикнало Кай Минг да напусне църквата и хора, които обичала толкова много.

Кай Минг посетила една жена, която лежала прикована на легло с увреден гръбнак. Молила се за нея всеки ден и само след месец възрастната жена отново проходила. Тя и нейната дъщеря и внучка започнали да посещават домашната църква, за да благодарят на Бога за изцелението.

Други започнали да идват с молба за молитва за изцеление или във връзка с лични трудности. Тогава групата се молела за тях. Когато видели отговора на молитвите си, няколко души довели и други хора.

Кай Минг изкарвала добри пари от продажбата на одеяла. Тя обаче копнеела да научи повече за Бога. Отказала се от личния си бизнес и станала пионер от Глобалната мисия. Поела работата на Йен в града, което му дало възможност да започне дейността си в друг град. През следващите три години Кай Минг довела 50-60 души в адвентната църква, включително двете си големи дъщери.

„Винаги съм вярвала в Исус – казва тя. – Но когато се срещнах с Йен, научих цялата истина от Библията. Благодаря на Бога, за това, че ме използва да водя други при Исус. Исус е най-важният в живота ми.”


* Кай Минг Фанг е пионер на Глобалната мисия в провинция Джиангсу, северно от Шанхай.

Свързан урок >>