"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да последваш грешниците


Густав прочел съобщението за евангелизаторски събрания в родния си град в Бурунди. Бил слушал, че адвентистите са грешници, тъй като работят в градините си в неделя. Решил обаче да отиде на събранията. Надявал се да научи нещо ново за Бога.

Вестта докоснала сърцето му. Густав не можел да посещава събранията през седмицата поради занятията в училище, но отивал през уикендите. В края на втората седмица в него се зародили много въпроси. Пожелал да изучава Библията заедно с църковните старейшини. Не след дълго Густав бил убеден, че адвентистите не съгрешават, когато работят в неделя, тъй като спазват библейската събота. Пожелал да се присъедини към адвентната църква.

Густав престанал да посещава занятията в събота и вместо това започнал да ходи на църква. Един от учителите го предупредил, че ако продължава да отсъства, ще бъде изключен. Когато научили какво се случва, родителите му били обезпокоени. „Моля ви, позволете ми да се покланям на Бога така, както Той ме води”, казал Густав.

Опитал се да обясни вярата си и на училищния директор с надеждата, че ще му позволят да отсъства. Той обаче го обвинил, че оказва лошо влияние на съучениците си. Без да знае какво друго може да направи, Густав се завърнал в училище в събота. Прекарвал обаче цялото време в четене на Библията вместо в учене.

Следващата година Густав се записал в християнска гимназия като единствения адвентист в училището. Макар че там не се провеждали часове в събота, те преподавали задължителни уроци по религия в този ден. Много скоро Густав станал ръководител на своята група.

Той споделял вярата си с младежите в групата и няколко от тях пожелали да научат нещо повече за неговата вяра. Започнал да изучава Библията с тях, но един по един те се отказвали, след като родителите им ги предупреждавали за адвентистите.

След като завършил гимназия, родителите на Густав настояли да си намери работа. Повечето позиции изисквали работа в събота и Густав отказвал. Родителите му отказвали да го подкрепят, ако не работи. След много месеци успял да си намери работа в АДРА.

Густав споделя вярата си с други и обяснява, че адвентистите не са грешници, защото работят в неделя. Те са грешници, спасени по Божията благодат, които се стремят да следват Исусовия пример на послушание.


* Густав Ндаямбадже живее в южната част на Бурунди, малка държава в Централна Африка.

Свързан урок >>