"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Надежда и бъдеще
Александър Гринев

Аз бях типичен съветски младеж – амбициозен и скептичен. След като Съветският съюз се разпадна, започнах собствен бизнес.

Веднъж съпругата ми Наташа се запозна с жена, която я покани на евангелизаторски събрания, провеждани от адвентистите. Бях слушал за адвентистите и знаех, че са искрени хора. Когато Наташа се върна у дома след първото събрание развълнувана от това, което бе чула, аз се съгласих да я придружа.

Докато слушах говорителя, младежкият ми скептицизъм се разтопи и ние приехме истините, които се проповядваха. Посветихме се на Бога и Той ме избави от лоши навици. Бяхме толкова щастливи.

След падането на комунизма в Русия, мафията излезе на преден план и започна да заплашва дребните собственици на фирми, включително и мен. Осъзнах, че трябва да напуснем Русия, но къде да отидем? В отговор на нашите молитви приятел пастор ме покани в Нова Зеландия. Знаех много за тази малка островна държава от годините, когато бях в армията. Продадохме всичко и се преместихме в Нова Зеландия.

Намерихме адвентна църква в Крайстчърч, където ни приеха радушно в църковното семейство. Чухме за други руснаци в Крайстчърч и започнахме да ги каним на църква. Нашата рускоговореща група се събира в английска църква. Продължаваме да растем, тъй като каним и други руски имигранти да се покланят на Бога заедно с нас. Споделяме вярата си с хората, с които се срещаме и се сприятеляваме с новодошлите в страната.

Провеждаме събрания в малки групи, женски срещи и часове за изучаване на Библията. Сега имаме голяма и все по-нарастваща общност и руски пастор на непълно работно време, който ни помага да укрепваме тази църква. Открихме, че около 4000 руснаци и други славяни живеят в нашия район в Нова Зеландия.

Нашата църква майка ни подкрепя и членовете й с радост наблюдават как църквата ни се разраства. Всички сме толкова развълнувани от възможността да стигнем до хората, които имат нужда от Христос като личен приятел и Спасител. Някои от нашите приятели се кръстиха и ние търсим и други, които желаят да опознаят Христос.

Удивен съм как Бог ни е водил. Щастливи сме да живеем според Неговата воля и да работим за Него в нашата нова родина.


* Александър Гринев споделя вярата си в Крайстчърч, Нова Зеландия.

Свързан урок >>