"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Проклятието на шамана
Гуйлауме Джосоу

Да отдадеш живота си на Бога може да бъде въпрос на живот и смърт в някои региони по света. Като пастор мирянин и основател на църкви близо до град Котону в Бенин успях да се уверя от личен опит.

Когато Ан и съпругът й станаха християни адвентисти, баща й, който бе шаман в Бенин, я прокле да умре.

Веднъж Ан работила под дърво и забелязала, че се образува облак. Събрала си нещата, но преди още да тръгне, започнало да вали. Дъждът не бил проливен и Ан останала под дървото.

Внезапно паднал гръм и дрехите на Ан се подпалили. Тя свалила покривалото си, но по гърба й имало тежки изгаряния. Няколко църковни членове, които били наблизо, притичали, за да й помогнат. Ан загубила съзнание, преди още да я отнесат до близката къща.

Когато разбрали, че нараняванията на Ан са причинени от дявола, вярващите прочели Откровение 12:7-12 и се помолили за Божията сила над Сатана. След това се помолили и за Ан. Докато произнасяли молитвата, няколко мъже се доближили до къщата и започнали да викат духове. Вярващите разбрали, че тези хора са шамани и започнали да се молят още по-усърдно, докато вуду шаманите пък викали своите духове.

Когато Ан се съвзела, вярващите се опитали да я отведат в болницата. Шаманите обаче им попречили да тръгнат. Накрая дошли полицаи и помогнали да християните да изведат Ан от къщата. След време тя се възстановила.

По времето, когато демоните нападнали Ан, малката група адвентисти се състояла само от осем души. Разпространила се вестта за това как Бог я спасил от проклятието на шаманите и мнозина дошли да слушат за могъщия Бог на Ан.

В резултат на твърдата вяра на Ан и дейността на семейството сред хората мнозина предали живота си на Исус. Малката църква в селото се разраснала до 50 членове.


* Гуйлауме Джосоу е бил пастор мирянин, когато това се случило. Сега изучава теология в адвентния университет в Камерун.

Свързан урок >>