"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Мисия за рождения ден на Райън


Подобно на повечето деца Райън Уигълсуърт от Австралия очаквал с нетърпение рождения си ден и обещаното от родителите му тържество. Щели да му подготвят торта и игри с приятелите. Той обаче не желаел да получава подаръци за рождения си ден. Вместо това, семейството имало традиция да казва на приятелите му да носят подаръците в пари, които да използват за специален мисионски проект.

Семейството на Райън планирало мисионско пътуване до остров Вануати в Южния Пасифик и той имал желание да използва парите от рождения си ден, за да купи книги и литература, която да даде на хората в острова и да им помогне да научат повече за Исус.

След рождения си ден Райън отишъл с майка си в адвентния книжен център, за да купят книги за пътуването. В магазина имало голяма разпродажба и с парите му купили повече неща, отколкото биха могли дори да мечтаят. „Купихме 245 книги и ръководства за изучаване на Библията” казва той.

Не след дълго семейството отпътувало за Вануату. Посетили пазар, където майка му купила плодове и зеленчуци, докато Райън раздавал на децата цветни книжки за Исус. Тогава Райън се запознал със Соуп - човек, който работи със затворници. Райън му дал ръководства за изучаване на Библията, които да бъдат раздадени на затворниците.

Семейството провело евангелизационни събрания в продължение на цяла седмица на два отделни острова. През първия ден 49 деца дошли след учебните занимания. На следващия ден те довели приятелите си и групата нараснала на 100 деца. Макар че събранията били за деца, възрастните също идвали да чуят вестта за Божията любов. Когато Райън и братята му раздавали литература, оставали удивени с каква радост хората я приемат.

Семейството се сбогувало с новите си приятели и се качило на корабче, за да отиде до втория остров. Там провели подобни събрания със същия резултат. Хората били учудени, че Райън и братята му ръководели програмите, макар че били деца.

Дошло време за сбогуване. Семейството на Райън се съгласило, че това била възможно най-добрата ваканция, през която споделяли Божията любов и хората ги слушали с голямо желание. „Те бяха толкова щастливи да получат дори една книжка. Този подарък ми беше достатъчен! Въпреки че съм дете, мога да направя много за Исус!”

Свързан урок >>