"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Уроците по вяра за Уаян


Уаян е на 11 години и живее в Пенсилвания. Той обича Бога и бил силно развълнуван, когато майка му го записала в адвентното училище недалеч от дома им.

Уаян харесал новото си училище и най-вече часовете по Библия, където учителите отговаряли по съвсем разбираем начин на всичките му въпроси за Бога. Уаян поканил майка си на училищен семинар и там двамата научили, че съботата е Божият специален ден. Момчето искало да се запише в съботното училище, но майка му обяснила, че съботата е най-натовареният им ден в магазина. „Не мога да си позволя да затворя магазина, за да ходя на църква”, заявила тя. Уаян започнал да се моли и след време майка му решила да повери всичко в ръцете на Бога. Затворила магазина и двамата заедно тръгнали на църква.

В църквата съобщили за мисионско пътуване до Централна Америка. Уаян пожелал да отиде и попитал майка си дали ще го придружи, но тя отново му обяснила, че нямат пари и не могат да си позволя да затворят магазина за цели три седмици.

„Бог ще промисли – отговорил Уаян. – Просто трябва да Му се доверим.” Момчето скоро разбрало, че няколко църковни членове събират пари, за да може и майка му да пътува. Убедена, че това е Божията воля, майката на Уаян затворила магазина и тръгнала заедно с групата.

Докато били в Централна Америка, църковните членове провели евангелизаторски събрания за възрастни и деца. Уаян говорил пред децата и в края на събранията 23 деца предали сърцата си на Бога.

По време на пътуването майка му започнала да се тревожи за магазина си. Когато се върнали у дома, Бог им бил приготвил изненада. През първата седмица след завръщането им изкарала достатъчно, за да компенсира трите седмици, когато магазинът бил затворен. „При това, работата в магазина се разраства”, твърди Уаян.

Вярата на Уаян помогнала и на майка му да се довери на Бога. Когато поискал да бъде кръстен, майка му също пожелала кръщение. За тяхна изненада, бабата на Уаян решила да се присъедини към тях.

Уаян обича да говори за Божията любов на други и ги подтиква те да правят същото. „Ако Бог ти каже да кажеш нещо за Исус на някой човек, направи го. Не се страхувай, само Му се довери и Той ще ти помогне да изречеш точните думи.”


* Уаян (на снимката) живее с майка си и баба си в щата Пенсилвания.

Свързан урок >>