"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Изтеглете Андроид приложението Съботно училищен урок от Google Play

Изтеглете Андроид приложението Съботноучилищни уроци за юноши от изтегли Съботноучилищни уроци за юноши от Google Play

Съботно Училище - официалното приложение на отдел "Съботно училище и лично служене" към ГК на ЦАСД, включващо младежки уроци Inverse
Урок 7 Сб Нд Пн Вт Ср Чт Пт Разказ 7 - 13 май 2005 г.

Обучаване на учениците


За друг урок изберете
Младежка версия, Всички разкази, Само стиховете
Разказ Събота - 7 май
Вторият шанс на блудния син
Рандриамалала Нарисън Оливие

Израснах в християнски дом в Мадагаскар, но избрах различен път в живота. След време се пристрастих към наркотиците и станах крадец. Един ден взех на заем велосипеда на приятел, за да свърша някаква работа, но после не го върнах и вместо това го продадох за наркотици. Когато разбраха какво съм направил, родителите ми наредих да напусна дома. Живял по улиците на града, докато накрая ме арестуваха за кражба.

Затворът беше ужасно място, но там осъзнах нуждата си от Бога. Започнах да се моля. Научих, че един адвентен проповедник провежда служби в затвора и реших да отида. По време на първото събрание затворниците запяха песента "Исусе, промени ме." Тази песен докосна сърцето ми и стана моя молитва.

Хранеха ни веднъж дневно с варена касава. Постоянно бях гладен. Но след като започнах да посещавам богослуженията, Библията стана моя храна. Знаех, че ако сега изоставя Бога, няма да имам друг шанс. Предадох живота си на Христос и се записах в затворническата група за библейски уроци.

Бях в затвора от около месец, когато приятелят, чийто велосипед бях откраднал, поиска от съдията да ме освободи. След освобождаването ми намерих адвентна църква. Започнах да я посещавам редовно. Когато разбрах, че тялото ми е храм на Святия Дух, помолих Бога да ме освободи от пристрастяването към алкохола и тютюна. След това помолих пастора и църковните членове да се молят. Само след няколко седмици загубих желанието си за тези наркотици. Продължих с библейските уроци с пастора и се кръстих.

Родителите ми ме поканиха да се върна у дома. Те виждат промените в мене. Искам да бъда добър син и да направя така, че родителите ми да видят какво Бог прави в живота ми и да започнат да ме питат за вярата ми. Предпочитам да ми задават въпроси за това, в което вярвам, а не да им проповядвам.

Работя с баща ми, който ме освободи в съботата, за да ходя на богослужения. По-младият ми брат идва на църква с мене и иска да учи в адвентния колеж. Баща ми се съгласи да го изпрати там.

"Върнах се в дома на баща ми като променен син – казва Оливие. – Решен съм да остана верен на небесния си Отец и да почитам родителите си. Моля се за тях и за по-младите ми братя, за да не тръгнат по моя лош път, а да следват Бога."


* Рандриамалала Нарисън Оливие живее в Антананариво, Мадагаскар.