"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

Изтеглете Андроид приложението Съботно училищен урок от Google Play

Изтеглете Андроид приложението Съботноучилищни уроци за юноши от изтегли Съботноучилищни уроци за юноши от Google Play

Съботно Училище - официалното приложение на отдел "Съботно училище и лично служене" към ГК на ЦАСД, включващо младежки уроци Inverse
Урок 12 Сб Нд Пн Вт Ср Чт Пт Разказ 11 - 17 юни 2005 г.

Разпитван и разпънат на кръст


За друг урок изберете
Младежка версия, Всички разкази, Само стиховете
Разказ Събота - 11 юни
Какво промени Майкъл? *
Охемаа Акиаа Арчин

"Майкъл... Майкъл!", извика майката.

"Идвам след минута! – отговори Майкъл. – В момента размишлявам."

Майка му остана учудена. Майкъл бе избягвал семейното богослужение и не бе чел Библията от месеци. Реши да провери какво става и надникна през полуотворената врата.

Видя, че Майкъл седи на леглото и чете Библията. След това забеляза, че плакатите на рап звезди са махнати. На тяхно място бе поставена голяма картина на Исус с надпис: "Обичам те за това, че спаси живота ми. Ще ти служа завинаги."

След това майката бързо влезе при съпруга си и му каза какво е видяла. След малко дойде и самият Майкъл. Косата му бе сресана, облечен бе в прилични дрехи и се усмихваше.

Майкъл бе най-големия син в семейство адвентисти от Гана. Той бе с приятен нрав и хората го обичаха. Порасна като изключително красив юноша. Но когато се записа в гимназията, нещо се случи с него. Послушният някога син стана неуправляем. Не идваше, когато го повикат, не взимаше участие в семейното богослужение и в църковната работа. Започна да пуши, да дружи с лоши приятели в училище и това измъчваше родителите му. Поведението му стана толкова лошо, че родителите му започнаха да се безпокоят за влиянието, което оказва върху по-малките деца. Започнаха да се молят ежедневно за него.

С наближаването на декемврийската ваканция младежите в църквата започнаха да правят планове за предстоящия лагер. За голямо учудване на родителите си Майкъл реши да отиде там. Дори младежкият ръководител не бе сигурен дали е добре Майкъл да бъде с тях. Дали и другите деца нямаше да се повлияят от него?

Младежите пристигнаха в лагера и се настаниха. Дните бяха така заети с различни дейности, че нямаше време за бели. Майкъл участваше в игрите, в пеенето и дори слушаше лекциите. "Без значение кой си ти или колко грешен си бил – заяви веднъж говорителят, - Бог може да очисти." По време на призива за посвещение Майкъл отново предаде живота си на Бога. Завърна се вкъщи като нов човек и промяната бе трайна.


* Майкъл не е истинското име.
* Охемаа Акиаа Арчин (на снимката) е студент в университета в Гана, специализиращ психология.

Created by ULimited®